Brev

Vil gerne have anoreksi :/

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Ja, man kan godt blive fascineret af, at det virker let at slanke sig på den måde. Men, du har heldigvis viden om, at det ikke godt og derfor skal du holde fast i din sunde fornuft, som ved, at det er rigtigt dårligt at sulte sig og kaste op. Anoreksi er en meget alvorlig sygdom, som det kan være rigtig svært at komme ud af – nogen har den resten af livet. Selv om sygdommen handler om at tabe sig, og spise så lidt som muligt, er det faktisk en psykisk sygdom, som bunder i, at man har det rigtig svært med sig selv, eller at der er ting i ens liv, som er svært.

Selv om du synes, at det virker som en nem måde at tabe sig, og få en flot krop på, findes der andre måder, som er både bedre, sundere og mere holdbare. Det er hverken sundt ikke at spise, eller at kaste op. Kroppen har brug for mad for at kunne fungere og for, at man kan tænke og følge med i skolen. Jeg tænker også, at du selv gerne vil finde en anden måde at få en flot krop, når du skriver, at du inderst inde godt ved, at du ikke burde gøre det?

Jeg skal lige minde dig om, at alle kroppe er forskellige, og uanset hvad du gør, vil din krop ikke komme til at ligne din venindes. I er to forskellige mennesker, og derfor vil I altid se forskellige ud, og være flotte på hver jeres måde.

En måde at få en flot krop på er at spise sundt. Det betyder masser af grøntsager, kød, fisk, æg, rugbrød, frugt samt nødder/mandler, og vand at drikke. Man skal selvfølgelig undgå at spise slik og chips og at drikke sodavand/energidrikke. Derud over er motion en rigtig god måde, at få en flot krop på. Hvis du ikke allerede går til noget, kan du jo tænke over, hvilken sport du gerne vil dyrke.

Hvis du har brug for mere hjælp til, hvad der er sundt at spise, kan du fx prøve at snakke med dine forældre eller sundhedsplejersken på din skole. Hun kan sikkert give dig en masse gode råd om kost og motion.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat