Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Påvirket af noget forfærdeligt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J.

Det lyder til at sammenstødet påvirker dig mere end du lige havde tænkt, det ville. Det må have være meget chokerende, det I har været ude for. Og jeg kan høre, at det føles rart at tale med din lærer og din veninde. Det er godt, at det føles rart og du taler med dem om det.

Jeg tænker, at det var dine forældre du var sammen med? Har I mon snakket om sammenstødet, efter I er kommet hjem? Måske er I alle blevet forskrækkede og glemmer at tale sammen om det. Jeg tænker, at det vil være en god idé at tale om det derhjemme. Det kan være at de andre der var med i bilen også har det svært og er bekymret for at køre i bil. Også selvom der heldigvis ikke var nogen, der kom til skade.

Desværre så husker kroppen sådan nogle oplevelser, som har været voldsomme og det kan blive ved med at dukke op i lang tid. Derfor er det meget vigtigt, at man får snakket med nogen om det, da oplevelsen så efterhånden ikke vil fylde så meget.

Ofte er man nødt til at snakke om det mange gange, før man får sådan en oplevelse på afstand. Det vil være godt at snakke derhjemme. For nogen er det også godt at tale med en psykolog om det? Hvis du og dine forældre tænker det, så kunne I tale med lægen om det. Og høre hvad lægen tænker er godt at gøre.  Det kan være at lægen tænker, at det vil være godt at I får talt med en psykolog?

Det kan også være, at det er nok at snakke med dine forældre, veninde eller lærer om det igen. Det vigtigste er i hvert fald, at frygten for at køre bil forsvinder igen eller ikke styre om du kan tage med til en fest eller andre ting.

Jeg vil også lige fortælle dig, at din reaktion er helt normal. Så der er altså ikke noget galt med dig, at du er blevet bange for at køre i bil. Der er mange der oplever det, når de har været ude for sådan noget. Heldigvis slipper langt de fleste frygten igen, når de får snakket en masse om det. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat