Brev

Jeg ved ikke hvad det er!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Det lyder som om, du har fået din første menstruation. Jeg kan ikke sige, om det har noget at gøre med at du har været syg, men jeg tænker, at det nok er din menstruation. Første gang kan det godt komme lidt, og så forsvinde igen. Jeg ved, at mange piger er urolige for det, og det er meget naturligt, når det er noget, man ikke har prøvet før.

Du skriver, at du fortalte din bedste veninde, at du havde fået din menstruation. Hvor er det godt for dig, at du har en god veninde, som du kan tale med om din udvikling. Det lyder også til, at hun har givet dig et rigtig godt råd, nemlig at det vil være godt at fortælle det til din mor. Så kan din mor hjælpe dig med at købe bind og hjælpe dig, når du får din næste menstruation.

Du skriver også, at du ikke har lyst til at tale med din mor, og det er sådan set også ret almindeligt. Det kan føles som en privat ting, der kan være svær at skulle tale med andre om. Men husk, at din mor også selv har været i samme situation, og at hun jo godt ved, at det kommer til at ske for dig på et tidspunkt. Så mon ikke hun vil tage det helt roligt og være klar til at tale med dig om det, hvis du siger til hende, at du har fået din menstruation.

Jeg håber, at du finder mod til at tage snakken med din mor.

De bedste hilsener fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat