Brev

Jeg kan ikke holde det ud!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år. Tak for dit brev her til BørneBrevkassen. Det er godt skrevet, når du ikke er ældre end du er. Det lyder bestemt ikke til at være rart for dig, og det virker som om, tingene har udviklet sig i en dum retning for dig. Jeg tænker på, om du kan tale med din mor om, hvordan du føler det med hende? Kunne du fortælle hende, at du er bange for at sove og har brug for hende? Jeg kan ikke vide, hvordan din mor er, men hvis din far arbejder meget, har hun måske også travlt med mange voksenting..? Det er ikke en undskyldning for, at din mor ikke har haft tid til dig, men måske en forklaring. Ville det måske hjælpe, hvis du fortalte hende, at du havde brug for hendes hjælp og støtte..? Du fortæller, at du har set nogle ting i TV hos din søster. Kunne du måske tale med hende? Jeg kender andre børn, der har haft svært ved at sove efter at have set noget uhyggeligt i TV. De børn fik hjælp fra nogle andre børn og voksne til at finde nogle tv-klip omkring, hvordan det uhyggelige var lavet. Meget af det, der er uhyggeligt på TV, er jo noget der er kunstigt, eller også er det lavet med computer. Måske kunne det hjælpe på de tanker, du går med omkring det, du har set i TV, og gøre det lettere for dig at sove... Kunne du måske få din søster til at hjælpe dig med at finde den slags klip evt på Youtube? Det kan være svært at finde venner, hvis man synes, at der ikke lige er nogen i ens klasse. Er der måske nogen i din parallelklasse, der har samme interesser som dig? Der kan måske også være nogle søde piger i en klasse over eller under dig..? Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er rigtig god til at skrive og formulere dig. Måske kunne du finde en penneven eller andet... Det kan du finde på flere af de sider på nettet, der er målrettet din aldersgruppe. En anden retning kan være at fortælle din lærer i klassen, at du ikke føler, du har nogle venner i klassen. Måske kan din lærer flytte lidt rundt på jer i klassen, sådan at du kunne komme til at sidde sammen med en mulig kommende veninde..? Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, det er gratis at ringe dertil. Mange kærlige hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat