Brev

Jeg er bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg ved, at rigtig mange unge kan genkende det, du skriver om. Og du er bestemt ikke den eneste, der har ladet dig overtale eller friste til at sende nøgenbilleder til en, du troede, du kunne stole på. Desværre er det jo bare sådan, som din historie også viser, at det kan være rigtig svært at gennemskue, hvem man egentlig kan stole på – både lige nu og her, men også i fremtiden.  

I den her folder kan du læse mere om, hvilke tanker man typisk gør sig, hvis det er sket for en. 

 

 

 

I folderen står der blandt andet, at det er ulovligt at vise den slags billeder til andre. Det er derfor vigtigt, at du får sagt fra over for drengen og den måde, han truer dig på. Det er på ingen måde ok, at han truer dig – heller ikke selvom du har fortalt om jeres hemmelighed. 

Det er nogle gange sådan, at folk, der oplever, at andre er usikre, benytter sig af det. Derfor tænker jeg, det vil være rigtig godt, hvis du viser drengen, at du tør sige fra overfor ham. Du kan fortælle ham, at det er ulovligt, hvis han viser billederne til andre. Måske kan du skrive det til ham? Han må godt forstå, at du er gal over, at han truer dig, og at du ved, at han gør noget ulovligt, hvis han viser billederne af dig.

Du skriver, at du er bange for at møde ham. Det er på ingen måde i orden, at du skal gå med den følelse. Det er derfor vigtigt, at du går til en voksen og får hjælp.

Det betyder jo så også, at du er nødt til at fortælle, hvad der er sket. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er rigtig svært, men det kan være nødvendigt, at du får noget hjælp, så du igen kan føle dig tryg på skolen. Det er også godt at involvere en voksen, der kan hjælpe dig med at få drengen til at slette billederne. Prøv at tænke over, hvilken voksen, du har mest tillid til. Det kan være dine forældre, en på din skole eller en helt tredje.

Jeg tænker på, om jeres fælles ven kan hjælpe dig med at få talt med en voksen? Det kan også være, at du kan få ham til at fortælle, hvad der er sket, mens du står ved siden af. Nogle gange bliver det lettere at få sagt det svære højt, hvis man ikke er alene.

I brevet fortæller du, at du har svært ved at sige fra. Jeg kan på dit brev læse, at du har en rigtig god forståelse af dig selv og af dét, du skal øve dig i. Jeg tænker, at den oplevelse, du her har haft, kan være med til at gøre dig mere stærk. Du har en rigtig god mulighed for nu at vise overfor dig selv, at du tør sige fra og ikke vil finde dig i, at han truer dig.

Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke til at gøre noget ved situationen – jeg tror på, at du kan.
De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

 

 

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat