Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan siger jeg det?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11 årige pige

Tak for dit brev. Modigt og godt, at du deler dine bekymringer med andre, i stedet for at gå med dem alene.

Jeg har læst dit brev flere gange, og jeg kan godt mærke, at du er i lidt af en “kattepine” – altså en vanskelig situation. Jeg kan ikke læse alt ud af dit brev, så der er jo meget, jeg ikke ved. Men jeg tænker lidt på, hvad det mon er, der gør det så vigtigt for dig, at du fortæller dine søstre de ting du nævner?

Altså at du har slået op med din kæreste og at du har noget med din veninde?

Jeg ser sådan på det, at alle mennesker, også du, har ret til at bestemme, hvad vi fortæller videre til andre. Dine tanker er dine egne. Du kan vælge, hvad du vil sige til andre. Det er helt almindeligt, at vi mennesker har nogle tanker vi tænker og ting vi gør, som vi beholder for os selv.

Jeg tror altså ikke på, at du har pligt til at fortælle dine søstre alle ting. Jeg fortæller heller ikke min søster alting.

Noget andet du tænker på og som du lyder lidt nervøs for, er måden du slog op med din kæreste på. Det kender jeg godt – det der med, at man ikke lige får gjort tingene på den aller pæneste måde. Du vil altid have mulighed for at sige til din ekskæreste, at du gerne vil undskylde for måden du slog op på. Så viser du ham, at du tænker på, hvordan han har det.

Når jeg læser det med din veninde, kan jeg godt blive lidt i tvivl, om du slog op med din kæreste, fordi du følte dig presset til det? Altså om I ikke kunne være venner, da du havde din kæreste? Du fortæller, at du er glad for, at I nu godt kan være veninder igen, efter at du ikke har din kæreste mere? Jeg håber jeg har forstået det rigtigt? Det er måske også en lidt svær situation?

Jeg håber, du er ok med, at du har slået op med din kæreste – at det er noget, du selv har bestemt.

Hvis du har brug for at snakke med en fra BørneTelefonen, kan du ringe på 116111. Så kommer du til at tale med en voksen, der kan hjælpe dig lidt til ro i alt det her.

Jeg håber du kan bruge svaret til at få lidt orden på dine spekulationer.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat