Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 

Kære bekymrede veninde

Tak for dit brev. Det er flot af dig at bede om hjælp til, hvordan du kan hjælpe din veninde. Det lyder som om, at din veninde har det rigtig svært, og det må være dejligt for hende, at du støtter hende, og er der for hende. 

Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret, ud fra de forhold du beskriver. For mig lyder det som om, at kommunen måske allerede er involveret i forhold til at finde ud af, hvordan de bedst hjælper din veninde og hendes familie. Det jeg hæfter mig mest ved, er at du beskriver, at de kan finde på at slå hinanden - og det er ikke okay. Det er ulovligt at slå børn i Danmark. Så uanset hvad, skal dette stoppes og hendes far skal have hjælp til dette. 

Har du mon talt med en voksen omkring din veninde og hendes familie? Det er en god idé at inddrage en voksen, som så f.eks. kan tale med din veninde og dernæst underrette kommunen om, at forholdene hjemme hos hendes far er problematiske. Hvad tror du din veninde vil sige til, at du/I talte med en voksen omkring alt dette? 

Jeg håber du/I hurtigt får inddraget en voksen, det kan f.eks. være en lærer, en pædagog fra jeres SFO/klub, dine forældre eller en helt fjerde. På den måde kan din veninde få den nødvendige hjælp/støtte og forhåbentligt snart få det godt igen. Hvis du har brug for at tale det hele igennem eller få mere viden om, hvad du kan stille op, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat