Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hader at bo hos min papfar

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år! 

Det er så godt og vigtigt, at du mærker efter, hvad der dur for dig, og hvad der især ikke dur for dig. Du fortjener respekt om din person. Og du fortjener at bo der, hvor du trives. Jeg forstår, hvis du også er bange. De færreste har lyst til at såre dem, de holder af.

Men selvom din papfar måske bliver ked af, at du gerne vil bo mere hos din far – så er det bedst at være ærlig over for ham. For det er jo dit liv. Og nu hvor du bliver ældre, kan du også have brug for at bo tættere på din skole og dine venner. 

Jeg gætter på, at din far har forældremyndigheden over dig. Dén, der har forældremyndigheden over et barn, har ansvaret for, at barnet trives og udvikler sig – og skal derfor lytte til, hvad barnet siger om at trives. Du er 15 år. Du bør have stor indflydelse på de rammer, der bliver sat for dig.

Jeg foreslår derfor, at du nok en gang fortæller din far, at det ikke fungerer for dig med den ordning, der er nu. Du kan også skrive det til ham i et brev eller SMS. Du kunne fx skrive, at  du er glad for, at han hjælper dig med at holde kontakt med din papfar. Men at du godt kunne tænke dig, at samværsordningen blev lavet om. Om han vil hjælpe dig med det? Og også hjælpe dig med at få det fortalt til din papfar på en ordentlig måde?

Hvis din far igen ikke rigtig lytter, så synes jeg, du skal tale med en anden voksen, du føler tillid til. 
Fx en god lærer, en tante eller moster eller bedsteforældre, der holder af dig. De vil kunne hjælpe dig med at få snakket med din far og din papfar. 

Du kan også altid selv kontakte Familieafdelingen i den kommune, du bor i. Du har ret til rådgivning og vejledning. Helt anonymt. Hvis du tjekker din kommunes hjemmeside, finder du kontaktoplysningerne dér. Så får du kontakt til en socialrådgiver, der kan fortælle dig, hvilke rettigheder og handlemuligheder du har.

Din far kan fortælle dig, hvordan ordningen om samvær mellem ham og din papfar er kommet i stand. Måske er den helt privat imellem demr? Måske har en myndighed truffet afgørelse om denne fordeling af samvær? Skilsmissebørn har dog det, der hedder en initiativret. Det betyder, at de kan kontakte Statsamtet og bede om hjælp til at få ændret deres samværsordning. En mulighed er derfor også, at du taler med Statsamtet. Læs mere om din initiativret og hvordan du kontakter Statsamtet her: https://bornetelefonen.dk/skilsmisse-rettigheder.

De ting, jeg foreslår dig, behøver du ikke stå alene med. Du har ret til en bisidder i form af en voksen, der hjælper dig. BørneTelefonen har en bisidderordning. Og vi vil meget gerne hjælpe dig. Du kan læse mere om vores bisidderordning her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Du kan overveje at vise din far svaret herfra. At han hidtil ikke har sagt noget, når du har talt med ham, giver mig ide om, at han nok ikke helt véd, hvad han kan stille op. Det kan muligvis derfor være en hjælp for ham at læse mit svar. Jeg kan ikke forestille mig, at han ikke ønsker alt det bedste for dig, som er hans datter. Noget tyder på, at I har fundet en god hverdag med hinanden og mon ikke, han sætter lige så stor pris på det, som du gør.

Faktisk kan jeg heller ikke forestille mig, at din papfar ikke ønsker det bedste for dig. Der kan være ting på spil for ham, som reelt ikke handler om dig, der gør, at han nogle gange opfører sig dumt overfor dig. Men han holder helt sikkert rigtig meget af dig, siden det også har været vigtigt for ham at beholde dig i sit liv. 

Jeg ønsker dig masser af held og lykke og håber, du møder dén respekt, der bør være om din person!

Mange hilsner fra Brevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat