Brev

Er bange!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg kan godt forstå, du synes det er ubehageligt det der er sket. Du er ikke den eneste, der har prøvet denne ubehagelige oplevelse. Jeg kan læse, du har reageret på en god måde, dels ved at blokere ham og ved at stoppe med at snappe/skrive med ham. 

Du har helt ret i, det kunne være en god ide at have screenshots at hvem han er og hvis han har skrevet eller sendt billeder til dig, men hvis du ikke tænkte på det inden du blokerede ham, så er det sådan. Husk på, du passede på dig selv og det er vigtigt. 

Det at han truer dig med at du måske en dag vil se det på Facebook, er ikke ok. Det er ulovligt at dele billeder af andre, uden de har givet lov. Om det nogensinde vil ske, er ikke til at vide, men det at leve med frygten, kan være svært. Jeg synes derfor du skal finde modet til at tale med en voksen, dels for du ikke skal gå alene med dine tanker og frygt, men også fordi de kan hjælpe dig, hvis der skulle ske mere. Du kan hente flere råd i folderen: Har du været nøgen på nettet? 

Måske du spørger dig selv, hvordan kunne det ske? Det sker oftest, når man bliver grebet af en stemning eller føler sig under pres. Nogle gange får man gjort ting, som man kommer til at fortryde. Det er alle mennesker ude for.

Jeg synes ikke, du skal gå alene med det her, så jeg håber du får talt med en voksen, måske enten din mor eller din far. Det kan føles som umuligt, men du har allerede sat ord på i dit brev her. Måske du kan vise dem det her brev, så de kan læse, hvad vi har snakket om? Du er velkommen på 116111, hvis du har brug for os.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat