Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange om natten

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, det ikke er rart, at være bange om natten. Jeg vil prøve, at give dig nogle forslag til, hvad du kan gøre:

• Du kan sørge for, at dit værelse at rart at være på, og at der er hyggeligt omkring din seng, så du føler dig tryg. Det kan fx være med noget fint sengetøj, puder og bamser. Måske din mor og far kan måske hjælpe dig med det?

• Du kan have en lille lampe tændt om natten, eller måske kan der være lys i gangen/rummet uden for dit værelse, og døren stå på klem, så der ikke er helt mørkt, hvis du vågner og er bange. Det kan hjælpe, hvis man kan se, hvad der er omkring en.

• Du kan sove med en bamse, som kan ’passe’ på dig om natten, og ’fortælle’ dig, at du ikke skal være bange. Det lyder måske fjollet, men nogen gange kan det hjælpe, hvis man har en ’ven’ at støtte sig til, og søge trøst hos. Det gør ikke noget, at den ikke er levende. Den kan godt give dig den tryghed, som jeg tror du søger, når du går ind til din mor og far om natten. På den måde, kan du bruge bamsen i stedet for din mor og far.

• Du kan snakke med din mor og far om de ting, du er bange for om natten og de mareridt, du har. Når man fortæller om det man drømmer eller er bange for, fx underlige væsner, kan det være med til, at få dem til at forsvinde, eller gøre mareridtene mindre. Måske er du så ikke helt så bange næste gang, du vågner.

• Du kan aftale med din mor og far, at du må komme ind til dem, hvis du vågner og er særligt bange. Det kan måske være en sikkerhed for dig, i stedet for at tænke, at du ikke kan gå ind til dem. Selvom de har kærester, så skal de jo også passe på dig.

Jeg håber, du kan bruge mine råd.

Mange kærlige hilsner
Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat