Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

afhængig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Hvor er det godt at du skriver ind. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Du skriver i dit brev at du gerne vil stoppe med at tage snus, men det er især svært fordi du er omringet af venner der gør det.

Desværre begynder mange børn og unge at tage snus og bliver afhængige af det, ligesom det er sket for dig. Det rigtigt godt, at du gerne vil stoppe med det og jeg forstår godt hvorfor det kan være svært.

Jeg vil anbefale dig at gå til din læge og snakke med han/hende og fortælle at du gerne vil stoppe. Din læge skal normalt fortælle dine forældre om, hvad du bliver undersøgt og behandlet for. Fortæl lægen, hvis du er bange for, hvordan dine forældre vil reagere. Du skriver at dine forældre er kærlige og meget støttende. Mon du kunne samle mod og snakke med dem og fortælle dem at du ønsker at stoppe med det?

Måske har du brug for lidt ideer og inspiration til, hvordan du skal få sagt til en voksen, at du føler dig fanget i et forbrug af snus : https://bornetelefonen.dk/fortael-noget-svaert/

Du kan også besøge denne hjemmeside, https://www.cancer.dk/snusfornuft/vil-du-stoppe/. Her kan du finde råd og metoder til, hvordan du stopper med at tage snus. Her kan man også læse om, hvorfor snus er skadeligt for en.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig lidt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat