Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor bliver skuffet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år,

Jeg forstår godt, at du føler dig presset og det er der desværre mange på din alder der gør. Men når du fortæller om et dagligt forhold til alkohol, så er tiden inde til at handle på det – for det er absolut et skråplan. Derfor er det rigtig godt, du har skrevet ind.

Vi er gode til forskellige ting – nogle er gode til matematiske fag, andre sproglige fag, tredje kreative fag og nogle har helt andre kvaliteter såsom empati, sociale færdigheder osv. Ingen er ens og et gennemsnit kan aldrig afspejle en person andet end i de fag, hvori man bedømmes. Og i præcis det øjeblik, som prøven eller eksamen foregår i.

Derfor er du nødt til at tænke, at du gør det du kan og så kan du ikke gøre mere. Jeg ved det lyder let, men ikke er det. Jeg tænker derfor først og fremmest, at det måske vil være en rigtig god ide at taget en snak med din mor. Måske kan du en dag sætte dig ned med hende og fortælle, hvad det gør ved dig, når hun presser dig, og at du gør dit bedste – også være tilfreds med det selv også. Jeg tænker, at hun måske også vil sætte det hele lidt i perspektiv, hvis du fortæller din mor, hvorfor du drikker. Måske presser hun netop på, fordi hun synes du drikker for meget og ville tænke anderledes, hvis hun vidste hvorfor du drikker så ofte?

At gå efter et snit på 11,3 som kun er krævet af en brøkdel af danske universitetsuddannelser vil ikke gøre din tid på gymnasiet til en særlig god tid, og du vil højst sandsynligt slet ikke have brug for det snit, hvis du har tænkt dig at søge ind på en universitetsuddannelse – medmindre du benhårdt går efter at blive eksempelvis psykolog, læge eller en af de eftertragtede CBS-uddannelser. Det tænker jeg også, du måske kan fortælle din mor?

Jeg håber, at du kan sige fra over for din mor og mest af alt, vil have det godt med dig selv, selvom du ikke får et bestemt gennemsnit – husk det er dit liv, din uddannelse og kun dig der kan afgøre, hvad du vil og ikke vil. Husker du ikke det, vil du måske ende med at være stresset de næste år, og hvem siger det stopper med et gennemsnit på gymnasiet, hvis du læser videre? Derfor må du forsøge at hold fast i, at du er god nok – også når du tager dig lidt frirum sommetider. Så længe du gør dit bedste og lytter til dine egne behov – så kan ingen kræve mere!

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat