Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hashmisbrug?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for, du har valgt at skrive herind, for jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din veninde.
Jeg synes det lyder som en rigtig god idé, at I vil tage en snak med jeres veninde, men kan også godt forstå at det er lidt svært lige at finde ud af hvordan det skal gribes an.

Jeg tænker at det måske kan være en idé at starte med, at fortælle hende, at I faktisk er bekymrede for hende, fordi I holder af hende. Hvad tænker I om den idé?

Måske det godt kan være, at jeres veninde vil blive sur til at starte med, og jeg tænker det måske godt kan virke lidt overvældende på hende, at I sidder to og siger det samme. Det kan hurtigt komme til at virke som om det er 2 mod 1, selv om I jo egentlig bare gerne vil hjælpe hende. Så måske det kunne være en idé hvis I snakker med hende hver for sig. Eller at I i hvert fald får sagt til hende, at I godt ved, det kan virke voldsomt, når nu I sidder to sammen - men at I bare så gerne vil hjælpe hende...
 

Ofte er det sådan, at hvis man har et problem med enten stoffer eller alkohol, så kan det være rigtig svært selv at indse, så jeg tænker at I skal passe på med at virke anklagende og anmassende overfor hende. En anden måde I kunne gribe det an på, er ved at skrive et brev til hende. På den måde har I tid og ro til at formulere det som I gerne vil, uden at jeres veninde afbryder jer eller bliver sur. Kunne det måske være en idé?

Jeg tænker, at det er et stort ansvar, I står med selv, og at det ville være godt, hvis I fik hjælp fra en voksen. Nu ved jeg jo ikke, om I har gået på samme skole inden hun tog på efterskole, men hvis I har det, kunne det måske være en idé at snakke med jeres klasselærer omkring det, og spørge om han/hun vil hjælpe jer. Det kan også være at det er en af jeres forældre, I tænker der kunne være god at gå til. 
 

Hvis I har lyst, er I også meget velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111, enten for at snakke om flere muligheder for at hjælpe jeres veninde, eller hvis I for eksempel har skrevet et brev til hende, som I gerne lige vil læse op for nogen.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat