Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke mere.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tusind tak for dit meget modige brev. Hvor er det godt, at du har skrevet til brevkassen. Du fortæller, at du tidligere har søgt hjælp, og jeg håber at mit svar til dig, kan være med til at hjælpe dig mod den hjælp igen, for det er slet ikke okay, at du skal have det sådan.

Selvom du skriver, at du ikke helt selv kan se formålet med din besked, så fortæller det alligevel mig, at du har brug for hjælp nu, og det vil jeg forsøge at hjælpe dig til at få. Jeg tænker, at du har brug for at tale med nogen – som du også selv skriver – om alle de ting, som du har været udsat for, og som helt forståeligt fylder så meget i dine tanker.

Jeg har talt med andre børn og unge, der ikke følte, at de blev taget alvorligt, da de bad om hjælp - desværre. Hvor er det godt, at det ikke fik dig til at give op - og at du fandt på at skrive herind. Her på BørneTelefonen har vi hjulpet mange andre, der havde brug for lidt hjælp til at "trænge igennem" og blive taget alvorligt. Vi har mulighed for at give dig en bisidder, som kan hjælpe dig med at kontakte de personer, som skal sørge for, at du får hjælp. En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, der kender lovgivningen og ved, hvilke rettigheder du har. Bisidderen kan støtte og rådgive dig i forhold til, hvilke muligheder, der kunne være de bedste for dig. Du kan få en bisidder ved at kontakte BørneTelefonen på 116 111. (Og hvis du gerne vil høre lidt mere om det, før du beslutter dig, kan du starte med at være anonym, når du ringer eller skriver. Så fortæller rådgiveren dig om det hele og svarer på dine spørgsmål).

Faktisk er der også en rigtig god børnetelefon i Israel, som du måske kan fortælle din ven om? Stedet hedder Eran, og de har både en telefonrådgivning og en internetrådgivning, hvor din ven kan få hjælp.

Mon der er nogle voksne omkring dig, som ved hvor svært livet er for dig lige nu? Jeg ved godt, at det kan være svært med de ting, som du har med dig, men jeg tænker alligevel, at det ville være rigtig godt, hvis du kunne betro dig til en voksen – måske én i din familie eller måske en lærer, som du har tillid til. Det er vigtigt for at kunne få det godt igen. Og det tror jeg på, at du både kan og gerne vil.

Som sagt vil vi også rigtig gerne hjælpe dig, og jeg håber, vi hører fra dig.

De bedste tanker og kram fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat