Brev

Er jeg farlig?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsaaa.
Jeg kan godt forstå hvordan du har det.
Nej, du er ikke farlig 🙂 Men jeg synes at du skal stoppe med det. Og hvis du føler du bliver sur eller noget, synes jeg at du skal holde lidt afstand. Så det ikke bliver for meget. Og jeg synes det er bedst at lade vær med at slås i noget ulovligt streetfight. Hold lav profil. Hvis jeg var dig ville jeg sige det til nogle, måske en lærer? Men jeg synes du skal stoppe ligemeget hvad. Husk og snak med nogen om det, så får du det bedre.
Husk ikke at slås med andre hvis du ikke kan lide det.
Hvis det bliver for hårdt snak med mor eller far. Der er ingen der kan gøre dig noget, hvis du snakker med nogen.

  • Jungkook, Pige, 11 år

Jeg kan godt forstå, at du er havnet hvor du er. Jeg forestiller mig, at det må være rart at få at vide, at man har potentiale et sted. I dette tilfælde, at du er god til at slås. Men desværre er det hverken et lovligt eller rart miljø at være i. Og jeg er sikker på, du vil fortryde det når du en dag måske ender i fængsel, får en plettet straffeattest eller skal betale dyre bøder. Har du ikke andre potentialer? Er der noget du er god til i skolen? Er du en god ven, der er sjov eller hjælpsom? Hvis du er god til at slå hårdt vil du måske være rigtig god til boksning eller noget indenfor håndværk. Måske kan du udnytte dit potentiale der? Det ville da være meget bedre at være kendt for det. Du skriver du er bange for at være til fare for andre og om der sker dig noget, hvis du melder fra. Det er virkelig ubehalige tanker, som jeg ikke synes du skal stå med alene. Jeg synes du skal tale med en voksen, evt. en professionel om det. Det er ALTID en god idé at sige fra overfor det, der er forkert og ALDRIG for sent!

  • Pige, Pige, 18 år

ik slå piger det alt

  • Anonym, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat