Brev

Idræt

Hej jeg er en pige på 14 år, som skal starte i 8. Klasse om lidt.

Jeg har virkelig ikke lyst til at klæde om til idræt, fordi jeg føler mig forkert.

Alle pigerne fra min klasse er tynde med flotte former,

men jeg er mere rund uden former,

er virkeligt bange for hvad de vil tænke om mig

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej

Du perfekt som du er og du skal bare gøre det du har lyst til!

Kh pige der ikke syndes du forkert!

  • S, Pige, 11 år

Åh hvor jeg føler med dig. Jeg hader også fællesbadning. Selvom jeg vist er sådan af almindlig højde og vægt så føler jeg de andre piger kun stirrer på min revne og mine bryster og min røv. og at der garanteret er noget i vejen med noget af det eller det hele. Har heldigvis fundet en veninde i en af de andre piger der har det på samme måde så vi prøver at støtte hinanden og sidee ved siden af hinanden i omklædning og klæde os af sammen og gå hånd i hånd ud i bruseren sammen. Det hjælper lidt. så måske du har en veninde der kan støtte dig?

  • Josephine, Pige, 13 år

Jeg havde det lidt på samme måde, da jeg var i din alder og jeg var altid megabange for, at de andre piger ville kommentere på min krop. Så kan jeg huske, at jeg var så jaloux på én af mine veninder og hendes krop, og det var der også andre af pigerne der var, ved jeg. Både bryster, røv og revne sad fuldstændig som de skulle. Så fortalte hun på et tidspunkt, at hun ikke brød sig meget om sin krop, hun syntes, at hendes bryster var skæve, hendes røv alt for stor og hendes revne så mærkelig ud. Så selv hende med den i andres øjne perfekte krop kan føle sig usikker på sig selv. Så jeg tror slet ikke du skal være bange, de andre piger har det helt sikkert på samme måde, uanset hvad de så siger 😊

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat