Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde føler sig tyk

Hej

Min veninde har problemer med,

at hun føler sig tyk.

Hun er langt fra tyk,

hun er meget tæt på undervægtig for en på vores alder nu,

og jeg er bekymret.

Er der nogle, der har prøvet at være i samme situation?

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe?

– en veninde, der vil hjælpe

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde.
Mit råd er at “hype” hende op. Giv hende en masse komplimenter som vil få hendes selvtillid op i top. Du kan egentlig bare sige 1 eller 2 komplimenter hver dag. Jeg er sikker på det vil virke.
Ikk sig “Du er ikke tyk” det hjælper ikke.
Hilsen en der er blevet mobbet for hendes udseende.

  • mussepigen, Pige, 17 år

Har været i samme situation med min veninde. Hun endte med at få en alvorlig spiseforstyrrelse. Jeg fandt ud af at jeg ikke kunne hjælpe hende som jeg håbede jeg kunne. Min bedste råd er at du ikke skal kommentere på hvad hun spiser eller ikke gør, for det gør det ikke bedre. Nu ved jeg ikke om din veninde bare snakker om at hun er tyk eller om hun spiser mindre og mindre eller begynder at vise tegn på fx. Spiseforstyrrelse. Men det bedste jeg kunne gøre for min veninde var at komplementere hende osv. men også hver gang jeg havde chancen prøvede jeg at få hende til at spise mere. Altså som i at jeg gav hende noget af mit mad, eller købte noget til os begge. Nogle gange købte jeg også bare noget til hende og håbede på at hun ville tage i mod det. Det resulterede så også i at jeg endte med knap så mange penge selv og lidt flere kilo på kroppen men hvad gør man ikke for sin veninde! Håber mit svar kunne bruges

  • Lara, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat