Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv

Hej jeg hedder x

og er 11år gammel

jeg føler mig aldrig god nok

og at alting altid er min skyld

og at jeg ikke fortjener noget

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige jeg er ked af at høre at du ikke føler dig god nok og at alting er din skyld som hende over også har skrevet kan det hjælpe meget at drive sine følelser ned i en bog eller på et stykke papir så man kan komme ud med de tanker selvom det kan være utrolig svært skal du også række ud efter noget mere hjælp at du har skrevet ind til børne telefonen er selvfølgelig en god start men du skal også snakke med nogen enten dine forælder eller en anden voksen for den følelse du har er på ingen måde rar at havde og den skal du af med og jo længer tid du går rundt med den følelse uden at snakke med nogen jo svære og jo længer tid vil det tage at slippe af med den man kan tænke på det som en kugle der vokser mere og mere for hver dag og så brydes og knækker når man fortæller det eller som en knude der bliver strammer og strammer og løsner sig langsomt op når man fortæller om hvordan man har det hvis du synes det er svært at fortælle til dine forælder men gerne vil snakke med dem om det kan du enten vise dem det her brev som du har skrevet eller skrive et nyt hvor du fortæller dem hvad du føler de følelser påvirker dig jo helt sikkert så det er vigtigt at få snakket om det og selvom det at skrive det ned også er en måde at komme ud med sine følelser hjælper det bare ofte mere at få talt med nogen om det og så til sidst du er 120% helt perfekt præcis som du er alt ting er bestemt ikke din skyld det ansvar skal du slet ikke bære og du fortjener kun det bedste det er jeg 200% sikker på så du skal ikke lave om på dig selv bare prøv at tage din usikkerhed og smid den langt væk og ja det er svært at smide en følelse langt væk jeg går selv med nogen ander tanker for tiden og det hjalp utrolig meget for mig at sige til mine foræder at jeg gik med de her tanker og det fyldte meget og gjorde mig ked af det og nu har jeg det godt

  • H, Pige, 19 år

Hej
Jeg havde det på samme måde da jeg var omkring din alder
Nu har jeg fået hjælp, men jeg forstår 100% hvordan du har det
Jeg vil bare suge ar du er god nok og alting ikke er din skyld, og hvis nogle nogensinde får dig til at føle dig som om du ikke er god nok, er det personen der får dig til at føle at du ikke er god nok der er galt på den, fordi du er god nok
Du fortjener alt det gide der sker i dit liv, men du fortjener ikke det dårlige.
Jeg synes at du skal prøve at sige det til en voksen/ven som du stoler på sp de kan hjælpe dig, det hjalp mug rigtig meget
Du lyder mega sød og jeg håber snart at du får det bedre
Bedste hilsner ❤️

  • ❤️, Pige, 15 år

Hej X.
Jeg har det på præcis samme måde og haft det sådan i flere år.
Der er ikke noget der er din skyld!
Du er perfekt.
Det bedste du kan gøre er at række ud efter hjælp. Jeg ved hvor svært det kan være, det er så svært. Men det er meget vigtigt så det ikke ender ud i noget dårligt.
Jeg ved det ikke er nemt.
Her er nogle måder at “sige“ det på:

– Skrive det ned.
– Sige det.
– Tegne det.
– Eller din hel egen måde.
Hilsner O.

  • O, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat