Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har det ikke godt

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er helt klart bedst at du snakker med hende om det for har selv noget social angst og syndes at det er så dejligt når andre spørger ind til det. Hvis du bare starter med at snakke med hende om det så er det helt klart bedst. For hvis du starter med at sige det til din lærer så føler pigen nok at du har gået bag hendes ryg hvilket vil få hende endnu mere social angst og derfor snak med hende først og hvis det så ikke bliver bedre med hende så snak med dine forældre og så sig det til læren.

  • Anonym, Pige, 11 år

Hjælp hende når hun siger det mener hun det. Fortæl hende at hun kan komme til dig når som helst hvor som helst. Det er det venner gør.

  • Anonym, Pige, 15 år

Halløj!
Det er super godt at du skriver her ind når du har fundet ud af at din veninde ikke har det så godt. Jeg tror at det ville være bedst hvis du snakkede til hende om det, eller skrev med hende. Personligt ville jeg ikke være så glad for det, hvis min lærer blev blandet ind i noget, så jeg tror at det ville være bedst hvis du spurgte lidt forsigtigt ind til det. Hvis hun åbner mere op er det selvfølgelig godt, men hvis ikke kan det være at du skal tale med dine forældre/værge om det, for de ved måske hvad du så skal gøre?

Men uanset hvad er det selvfølgelig godt at du bekymrer dig om hende, og hvis hun ikke har lyst til at snakke om det, skal du bare vise at du er der for hende og støtter hende.

Jeg håber at du finder ud af noget, og at hun får det bedre! Hav en god dag/aften. <3

  • Jordbær, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat