Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spørgsmål omkring mens..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej❤
Først og fremmest så skal du jo lige huske på at din mor har gået igennem det helt samme.. Så hvis du fortæller hende det når du får det får du også svar på alledine andre spørgsmål..

M.V.H pige 12 år☺❤

  • Random Pige 12 år, Pige, 12 år

Kære pige

Svar på spørgsmål

1. Du fortæller det som det er. Et f.eks. Kunne være “Hey mor, jeg har altså fået min mens” eller “Mor.. Jeg vil gerne fortælle dig at jeg har fået min mens..”

2. Jeg havde alle tegnene på det i 3 klasse og fik det først i 6. der kan stadig gå et par år, måneder eller dage før den kommer, man skal bare være tålmodig.

3. Hvis du bløder igennem er det vigtigt fu ALTID har et par ekstra underbukser, et bind/tampon (hvad man føler sig mest tryg ved) og en jakke. Du kan ALTID have jakken om livet. Så det dækker pletten. Husk at tage det stille og roligt alle piger får det. Hvis nogle skulle kommentere så sig “Nå undskyld at jeg har mens.. Faktisk betyder det bare at min krop virker som den skal. Selv din mor, mormor og farmor har det. Så hvad er der så forkert i det”.

4. Udflåd er ofte æggehvide farvet eller gennemsigtigt. Mens menstruation er rødt, lyserødt, brunt eller mørkebrunt.

5. Der er INTET at være flov over. Du kan eventuelt sige til din mor at du helst ikke vil have at din lillesøster ved det da det er en meget privat ting. vær åben omkring det, så er det nemmer at forstå. min egen storesøster holdte det hemmeligt i to år for mig før jeg vidste det.

Husk mens er naturligt og er et meget naturligt emne. Din mor har det, din mormor, farmor osv. har haft det. Du kan ALTID søge om hjælp fra dem.

Mvh. Ukendt pige

  • Pige, Pige, 15 år

Spg 1: synes også selv det var akavet, men man skal bare have det overstået. Vi har en hund, så da det blev mørkt gik vi på en aftentur med den. Så fortalte jeg hende det hurtigt (i mørket var det ikke særlig akavet for man kunne ikke se ansigter, plus at vi ikke kiggede på hinanden). Bagefter vendte jeg mig til min hund. Hvis i ikke har hund, kan i måske stadig gå en tur?

Spg 2: ja du kan få mens nårsomhelst. Jeg havde også alle tegnene, og så fik jeg det en dag, så forsvandt det i et halvt år, og så kom det igen. Det er helt vildt svært at regne ud hvornår det kommer osv😂.

Spg 3: jeg var også mega bange for at bløde igennem. Men faktisk har jeg aldrig prøvet det, kun igennem trusserne og indershorts. Men mit råd: sig det til nogen. Og hav skiftetøj med hvis du er meget bange. Sig det evt til din lærere, om du må gå hjem og skifte.

  • Hyhy, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat