Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er også 11 år og har også fået det. Jeg tror at mange af pigerne i min klasse ved at jeg har fået det, de finder nok ud af det før eller siden. Det er helt op til dig selv hvem du har lyst til at dele det med. Eller om du vil dele det med nogen.

Forestil dig at du har sagt det til nogen… Hvordan har du det med det?

Men hvis du ikke har lyst til at fortælle det er det helt okay, men husk (igen) Det er det mest normale i heeele verden

  • Mig med mens, Pige, 11 år

Hej, ved godt alle siger det her men: det er helt normalt. Jo ældre du bliver, desto nemmere vil det blive at snakke om. Da jeg fik det for sådan 2 år siden synes jeg fx. at det var rigtig pinligt, og nu ved jeg ligsom hvad det er og de fleste af mine veninder har det også. Synes bare du skal sige det til dem hvis de i for vejen snakker om det/noget i den retning. Måske sig det til hende den anden der har det, hun vil helt sikkert hjælpe med at sige det!

  • Emamem, Pige, 14 år

Jeg synes ikke du skal fortælle dine veninder om det hvis du ikke har lyst. For menstruation er jo bare menstruation. Alle piger/kvinder har det og det er forskelligt om man har lyst til at dele det. Jeg har en lillesøster som også fik sin menstruation i en tidlig alder og hun havde det på samme måde som dig Så du er ikke den eneste der har det på den måde. Jeg ved det er svært, men fx til idræt skal du bare gøre som du plejer. Pigerne for din klasse er nok ligeglad med at du skifter bind for det er jo normalt

  • PH, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat