Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Hejsa

Jeg er en pige på 11 og går i 4 klasse.

Jeg har menstruation

men tør ikke at sige det til nogen siden jeg jo går i 4 klasse.

Det er bare lidt svært at gemme

siden jeg ikke kan komme til idræt nogen gange pga. mens.

Min idræts lærer er træt af mig fordi jeg 1 gang om måneden ikke kommer

Men det kan jeg jo ikke gøre for.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg forstår godt at det er lidt pinligt at være den første i klassen der har fået mens, jeg var også den første der fik mens i min klasse, jeg gik også i 4 klasse og vi havde svømning med skolen hver onsdag, så en gang i måneden kunne jeg ikke være med, vi havde en mandlig lærer med så det var rigtig akavet og skulle fortælle ham det og den første gang sagde jeg bare at jeg havde glemt badetøj. Senere på året opdagede nogle af drengene fra min klasse at jeg havde et bind, og der begyndte at sprede rygter om at jeg havde mens, at jeg blødte ud af min fisse dagen lang, og hver gang der var en der blødte (især næseblod) råbte drengene se han/hun har fået menstruation i næsen (eller hvor der blødte) og kiggede hen på mig og grinte, det var alt sammen så akavet, men heldigvis havde jeg nogle gode veninder der hjalp og forsvarede mig, nu 2 år senere er der ingen der gør grin med menstruation længere og de stoppede med det for lang tid siden, de ved stadig godt at jeg har mens men gør ikke grin af det, så anbefaler helt sikkert at sige det til nogle venner/veninder du stoler på så det kan forsvare dig, jeg håber det hjalp lidt. Kh S

  • S, Pige, 13 år

Hej du
Kan godt forstå hvor svært det er at være den første i klassen, og kan også huske min første gang, og hvor pinligt jeg synes det var.

Det eneste jeg gjorde for at få mig til at få det bedre med mig selv var bare at own det og lade som om det var mega ligemeget.

Hvis en dag der kommer snak om mens og dine veninder spørger om du har fået din endnu kan du bare sige “ja det lidt tid siden” og så bare være helt chill og have intet problem med det.

De har sikkert massere af spørgsmål omkring det, og måske er det rart for dem at de ved du har fået din så de har en at gå til hvis de skal bruge et bind eller er bange for deres første mens.

Tag det helt roligt, og fortæk det til din idræts lærer, han/hun vil kunne forstå det, og hvis ikke de gør det må du sige det videre til en lærer du stoler på, eller en anden voksen som kan hjælpe.

Held og Lykke med det hele, husk det er helt normalt og du er mega sej

  • Anonym, Pige, 14 år

Min rigtig gode ven fik også sin mens, da hun gik i 4 og var på din alder. Tro det eller ej, men hendes søster fik det i 2. Klasse!
Du skal slet ikke skamme dig over det. Når i bliver ældre, vil dem der får sin mens sidst nok også blive rigtig usikre. Det er hverken sjovt, at være den første eller den sidste. Men man kan ikke gøre noget, jeg synes du skal fortælle det, til din idræts lærer! For du har jo ret til ikke at komme, og måske skal du også sige det til nogle venner? (:
Selvom jeg ikke er en pige, så er jeg stadig født i en pige krop, og min mens holder op med, at komme fordi jeg vejer for lidt. ):
Men spiseforstyrrelse er en helt anden snak. Du skal bare være glad for, at din krop virker som den skal, at du er sund og rask. (:
Mvh mig.

  • Idk, Nonbinær, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat