Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstration og lejrtur

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du kan f.eks tage bind eller tampon med. Gå ud i skoven eller noget, tal med læren om det.
Ik vær nervøs <3 Hilsen Hjælper

  • Hjælper!, Pige, 14 år

Prøv at spørge din lærer til råds, måske har en kvindelig lærer det samme problem? Hvis du ikke bruger tampon så vil jeg anbefale libresses meget tykke natbind som kan holde rigtig længe.
Ellers er du nok omringet af skove og alt sådan noget, så måske du skulle spørge en veninde til råds… Eller måske høre om hun evt har lyst til at holde vagt?

Held og lykke 😘🥳

  • Mig med mens, Pige, 11 år

Kære pige, havde selv en lejrtur i 6 klasse hvor jeg havde min menstruation. Var super nervøs over det, men det hele gik fint og der er sikkert andre piger med samme problem. Men synes altså bare du skal fortælle det til en lærer, hun/han vil helt sikkert kunne hjælpe med situationen og sørger for at der er et toilet til dig. Og pigerne fra din klasse kan nok også hjælpe

  • Jsjsj, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat