Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens & Udflåd

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du skal vide det er helt normalt at man kan have udflåd i et stykke tid enden ens menstruation kommer.
1. Jeg fik min menstruation første gang da jeg var 12 det meget normalt at få sin menstruation når man er i alderen 10 – 15 år.
2. Hvis det er fordi du er bange for at der løber blod ud så skal du ikke bekymre dig. Jeg kan ikke huske hvorfor😅 men blodet løber ikke ud! I starten da jeg fik min menstruation lod jeg bare vær med at gå i bad. I stedet gik jeg ud på toilettet og vasket mig under armene hvis jeg havde svedt og så når jeg kom hjem kunne jeg tage et bad. (Sådan gjorde alle pigerne fra min klasse hvis de havde mens). Men der er ikke noget i vejen med at gå i bad når du har menstruation det kan man sagtens!
3. Jeg havde haft lidt kramper inden og havde derfor sagt til min mor at jeg havde lidt ondt i maven og min mor vidste godt lidt at det kunne være fordi at jeg skulle til at have min mens. Så inden jeg skulle i skole fortalte hun mig hvordan jeg skulle sætte et bind og så havde jeg det på for en sikkerhedskyld👍🏼 da jeg så kom hjem havde jeg fået min menstruation og min mor fortalte det så bare til min far fordi jeg ikke gad.
Jeg synes bare du skal fortælle din mor og far det som det er når du får det. Der er ikke noget galt i det alle piger for det jo på et tidspunkt.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 12 (snart 13)

Jeg er selv en pige på snart 13 og har ca. Haft udflåd siden 2021, jeg fik min mens 9 måneder efter. Det er meget forskelligt hvor lang tid der går fra udflåd til mens. Men i dit brev lyder det som om du er godt på vej🙂

Du sprugte i dit brev hvad man gør til idræt og bad. Jeg begyndte ca og bruge Tampon for et års tid siden og det har fungeret godt for mig, jeg syndes det er dejligt nemt når man lige får det lært det kan godt være svært de første par gange du prøver dem. Derfor har jeg nogen gode råd

1. Start med de mindste jeg fortrækker de gule og grønne for Tampax

2. Gør det på et tidspunkt du ikke føler dig stresset fordi så er det svære

3 sprøg for du ikke spænder for meget du kan fx. Sidde ned på toilet eller stå med det ene ben oppe på toiletpratte

Hvis du er en er dem som ikke er klar eller har lyst til er bruge Tampon (hvilket er helt okay👍🏻) det er jo dit 🫵🏻 Eget valg! Så vil jeg ikke gå i bad hvis jeg var dig ,men ens mens stopper faktisk lidt i vand så alt efter hvor meget du kommer til og bløde så kan det være du godt kan gå i bad hurtigt uden og skulle bruge tampon❤️

Du spurgte også hvordan man fortæller sine forældre det, jeg har altid haft et godt forhold til min mor og jeg sagde det faktisk til hende at jeg havde fået mens selvom jeg ikke havde. Så da jeg fik mens så havde jeg en lille pakke bind derhjemme. Men, du kan altid skrive det på et stykkepapir eller sende en sm’s til hende 😉

Jeg håber jeg kunne hjælpe😊

  • Pigen der elsker og hjælpe, Dreng, 13 år

Hej
Jeg stod på min 12års fødselsdag og fik mens f*ck jeg syntes det var pinligt men det gik glat da jeg sagde det til min mor (som jeg bad sige det til min far) men alligevel syntes jeg det var VILDT! Pinligt jeg skjulte det inde for hjemmets murer og var opsat på at det skulle blive der, men da jeg så til svømning fik at vide at tampongenn var løsningen trak jeg grænsen, heller ikke der, havde jeg prøvet på nogen måde prøvet at rører ved mig selv der nede, og jeg nægtede at min første gang jeg stak noget op skulle det være i et klamt omklædnings rum i en svømmehal så derfor sagde jeg det til svømme læreren og det var langt lettere, end at være pinligt berørt og finde på en undskyldning.
Det gik samtidig op for mig at det her ikke var noget jeg skulle skjule min krop kan skabe liv hvilket i sig selv er fantastisk men også det at den her del af livet er helt naturlig nu er jeg meget åben om min mens over for alle slags køn hvis nogen spørg svarer jeg ærligt for det er ikke noget nogen skal skamme sig over.
Du vil hurtigt se verden blive mere åben hvis bare du lige åbner først😉

  • En glad pige, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat