Brev

Mens og sommerferie

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey

Jeg har selv stået i den situation hvor jeg skulle på lejrtur at jeg skulle have min sjette gang lige den dag vi tog afsted.
Et godt råd ville være at tage Mørke shorts med eller Mørke Jeans og måske et håndklæde med som du kan sove på hvis det nu skulle ske at du bløder igennem Og hvis det er kan du tage natbind på om dagen så er du helt sikker eller i trusseindlæg ☺️

  • Anonym, Pige, 12 år

Hejsa!
Det skete for mig et par år siden, var slet ikke forberedt og så der kom rigtig mane pinlige oplevelser ud af det, men døde jo ikke af det. Jeg vil nok forslå at du tager nogle sorte bukser, shorts etc. med, fordi når jeg har mens føler jeg mig altid meget mere komfortable når jeg har sort på. Men det bestemmer du jo selvfølgelig selv! Derudover tag en masse tamponer med, de er virkelig en lifesaver. Og om natten kunne du evt. tage et bind på sammen med tamponen, og måske et håndklæde nedenunder hvis du er bange for at bløde igennem. 🙂

  • T, Pige, 16 år

Hejsa
Kender det for godt, men sørg for at have et bind omkring dig hele tiden. Og have sort bukser eller shorts på. Men altså der intet at være skammet over, menstruation er helt naturligt og normalt. Kender ikke din type af menstruation, om du bløder voldsomt eller let, men sov for en sikkerheds skyld med natbind. Og husk at de voksne (nok mest kvinder) vil hjælpe dig, og det kan godt være pinligt i starten at spørge om hjælp, men det er fuldstændig normalt:)
God tur!

  • Andrea, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat