Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan fortæller jeg min mor jeg har menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ej tillykkeeee, din krop fungerer som den skal!
Kan godt forstå at det er svært at skulle sige det til sin mor, men du måske du også skal huske på at hun også har været igennem det samme som dig. Hvis det er svært at sige det til hende, så kan du måske skrive en besked eller et brev til hende.
Du kan også sige det på et tidspunkt hvor du snakker med hende og så uden at tænke for meget over det, så tæller du bare hurtigt til tre inden i dig selv og så siger du at du har fået din menstruation.
Hun vil rigtig gerne hjælpe dig, men hun kan ikke vide eller gætte sig frem til hvornår du ville få det så du bliver nød til at fortælle hende det. Og tro mig, det kommer altså ikke som en overraskelse for hende. Lige siden den dag du blev født har hun vidst at der ville komme en dag hvor du også ville få menstruation, så bare tag det helt roligt.
Du vil være neget mere lettet efter at du har sagt det til hende😊

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Hej pige på 12 år. Jeg fik det selv lige en uge før jeg fyldte 13. Jeg også virkelig nervøs for at sige det til min mor. Fordi min mor og jeg ikke altid har haft det tætteste forhold:(
Men det jeg gjorde var at jeg spurgte om hun vil med ud og gå en tur også fortalte jeg hende det der, jeg begyndte så at græde, og min mor trøstede mig rigtig meget. Derefter snakkede vi lidt om det. Også aftalte vi at tage på shopping dagen efter:) Så der er ikke rigtig noget er at være bange for:) Og faktisk er gennemsnits alderen 12,5 år så du slet ikke en “lille pige” så det faktisk meget normalt at du har fået når du er 12. Det er nemlig der de fleste får det:) Men husk det er forskelligt fra pige til pige nogen er 9 andre er 16 når de får det.
Håber at mit brev hjalp dig lidt<3

KH – AnOnYm

  • Anonym, Pige, 13 år

Bare sig det til din mor

  • Dyre elskeren, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat