Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Tror sagtens du kan sige det til dine veninder, jeg har også fået min mens og har også sagt det til nogen af mine veninder der ikke har fået det endnu. Og de sagde bare tilykke og var galde på mine vegne.
Det kan godt være du får et par spørgsmål om hvordan det er og have mens osv. Men det er ikke så slemt bare fortæl dem om din oplevelse med det, og husk alle er forskellige!
Har personligt selv ikke sagt det til nogen af drengene endnu, men hvis de spurgte om jeg havde fået det ville jeg bare være ærlig og sige ja. Og hvis de så laver en ydmygende kommentar, så har du jo allerede sagt det til dine veninder som kan støtte op omkring det.
Håber det hjælper
Hilsen J<33

  • J, Pige, 13 år

Selvom det kan virke svært at tale om, så er det helt naturligt at have menstruation
I min klasse var det sådan at da den femte pige fik det så snakkede vi allesammen med hinanden om det og det var rigtig hyggeligt at sidde og dele om menstruations oplevelser, også til dem som ikke havde det endnu. Når flere begynder at få det så bliver det sikkert helt naturligt at snakke om, men inden da og hvis du gerne vil snakke om, så kunne en opening line være “er der nogen der har fået deres menstruation nu?” og selvom den ikke bliver grebet, så bare bliv ved, for det er super dejligt ikke at skulle “skjule noget” længere. På et tidspunkt bliver det helt naturligt at snakke om.
Og den med drengene tror jeg ikke du skal bekymre dig om. Hvis bare du siger at det er super normalt og naturligt, så har de VIRKELIG ikke noget at skulle sige:)
Håber det hjalp lidt<3

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej tak for de søde svar 🌸🍄🌼🌺🍀💜💖

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat