Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piger hjælp

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde. Jeg bliver så rasene over at høre at dine lærere siger at din tøjstil er upassende. Det er ikke i orden! Du er kun 11 og hvis du føler dig tilpas i det du går i, så skal du blive ved. Hvis jeg var dig ville jeg nok tage en snak med mine forældre/ andre tætte voksne, så du kan fortælle at dine lærere kritisere din tøjstil. Så kan de tage en snak med dine lærere.

Du siger at du skal til lægen, men føler dig usikker på at de skal kigge dig dernede? Dine forældre kan ringe til lægen og sige at du gerne vil have at det er en kvinde? Det er nok mere behageligt for dig. Det var det i hvert fald for mig. Og tror mig, de tænker/ siger intet grimt om dig. Du kan være helt tryg. For det er jo en sygdom de kigger på.

Jeg håber at du kunne bruge mine svar, og held og lykke.

Kh Mig

  • En god ven, Pige, 11 år

det er virkelig ikke okay at sige dit tøj er for upassende eller tiltrækkende. du bestemmer helt selv hvad du vil gå i og det er ingen andres business!<3 en crop top og stramme bukser er ikke engang "vildt" og du er slet ikke ligesom en luder! bare ignorerer' dem og tænk "fuck it" det er jo også varmt udenfor og selvfølgelig skal du have lov til at have shorts og crop top ligesom alle andre børn på din alder!!!x

  • anonym:), Pige, 13 år

Tror ikke det er helt usædvanligt at lærere siger noget om påklædning. Hvis vi fx (altså pigerne) kommer meget nedringet i skole eller har bitte små short på så man kan se noget af balderne så kan vi blive kaldt til samtale hos vores klasselærer. Hun forbyder os ikke direkte at gå sådan men hun siger noget om at man skal passe på hvilke signaler man sender osv. Jeg har været til samtale en enkelt gang og jeg rettede mig så efter hendes råd (det var fordi mine shorts var for små). Du skal ikke være bekymret for lægen. Han eller hun kigger bare lige kort på skeden og finder så en behandling mod svamp. Good luck.

  • anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat