Brev

Belv kaldt tykke ?

 

Hej ?

Jeg er en pige på 15 år, som nok er ret usikker på min krop og vægt.
Jeg kan lige fortælle en lille forhistorie, så I bedre kan forstå mig ?.

Lad os bare sige, at jeg som lille og helt indtil, at jeg blev omkring de 13 år, tror jeg, var jeg ret tyk. Jeg fik konstant at vide af sygeplejersker, læger osv., at jeg var alt for tyk. Og jeg blev også mobbet med det… Så det er noget der har præget mig mega meget.
Jeg fik så senere bøjle på tænderne, hvilket gjorde, at der var rigtig mange ting, jeg ikke måtte spise (nogen kender det måske). Men jeg tabte mig altså ret meget, og jeg er i hvert fald i følge min sundhedsplejerske normalvægtig nu.

 

Pga. af det der er sket tidligere i min “barndom”, så er jeg altså stadig meget usikker på min krop. Jeg tænker på det nærmest konstant. Lige nu for tiden tæller jeg kalorier for at have styr på det, men for bare et års tid siden, havde jeg fasteperioder.
I dag skete der så noget som ikke ligefrem hjalp på min usikkerhed. Jeg går til dans, hvor jeg taler rigtig godt med en anden pige. Der var så på et tidspunkt, hvor vi skulle rejse os op igen efter at have siddet ned, og jeg tøvede lidt. Det gjorde så, at hun sagde: “Kom så, tykke”, til mig. Og det er sådan noget der gør, at min usikkerhed går fuldkommen bananas. Jeg ved virkelig ikke, om det bare var et venskabeligt kælenavn uden speciel mening, eller om hun faktisk mente, at jeg var tyk.

 

Altså det er ikke, fordi andre folk går rundt og kalder mig tyk (det er i hvert fald en del år siden).

Hilsen “Den usikre pige”

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde, usikre pige.
Jeg forstår virkelig godt, hvorfor du er blevet usikker nu. Det er ikke spor sjovt at blive mobbet og være bange for, at det skal blive ved også efter det er stoppet.
Jeg er enig i de andre har skrevet, og ingen kroppe er perfekte.
Jeg tror, at din veninde ikke mente noget ondt med det, men at det bare skulle være et sødt kælenavn. Men, hvis du er ivrig efter at være helt sikker, så spørg hende bare. Det kan vel ikke skade.
Mvh. #1.

  • #1, 15 år

Hej hvis du har modet til det kan du jo spørger hende

  • Mark, Dreng, 18 år

Hej med dig
Jeg har længe lidt af anoreksi så mit problem er måske nermest det modsatte af dit men jeg tror godt jeg kan forstå dig i det med at blive mobbet før jeg fik … Mobede jeg alle de tynde piger i klassen forde jeg vilde hvere som dem jeg fortryder det hver dag men det viktigste i hele verdnen er at du er dig så vis du har lyst til at spise en hel familie pizza selv eller et halvt æble så er det det du skal gøre uanset hvor tyk eller tynd man er giver det ikke andre (normale) ret til at dømme din veninde har formentligt ikke ment det på en nedladende måde men vis du syntes det var for meget så tal med hende om det.
mange kram fra mig ???

  • Frejav, 1 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat