Brev

Online “venner”

Hej,

Jeg er en 13 årig dreng og jeg har fået en ven online
vi har sendt billeder (bare af vores ansigt)
så jeg ved han er et barn,
men jeg er begyndt at få følelser for ham.

Hvordan siger jeg det til ham?

Tak på forhånd.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det her er et meget ømt punkt I livet. Vi syntes at du skal prøve at lære ham bedre at kende og finde ud af om i kan mødes for så kan i få snakket ud om sådan nogle ting altså finde ud af om han også er til drenge og så kan du sige til ham at du har følelser for ham og hvis han ikke er til drenge så er det altid godt at have en god ven.

  • Isabella og dinah, Pige, 12 år

Hey, jeg har selv mange online venner. Men mit råd er at du burde vente lidt og vudere om du faktisk ER forelsket i den her dreng eller om det hele bare er lidt spændende ligenu? Det kan være svært at sige når man ikke kender personen i virkeligheden.

  • pige, Pige, 14 år

Vi synes først og fremmest du skal finde ud af, om det overhovedet ER en dreng på din alder og ikke én, der udgiver sig for at være det! Måske kunne I prøve at facetime først? På den måde kan du måske også lære ham bedre at kende og finde ud af, om du virkelig har følelser for ham.

Hvis du har det, så synes vi du skal sige det direkte til ham – for at få det afklaret hurtigst muligt.

Husk, at hvis du ender med at ville mødes med ham, så sørg for at dine forældre ved det (og måske er med).

  • Klog klasse, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere