Brev

Smerte

Jeg er en pige der for 3,5 måneder har fået at vide at sin mor har kræft i bryste og i lymfekirtlerne

og i starten spurgte mine venner om jeg havede det godt og jeg løj fordi jeg ikke gad at græde men jeg endte med at sidde alene der hjemme og stor tude

den der ville forstå mig går på en anden skole så jeg føler at det er mig mod resten af verden

 

jeg har selvfølgelig mine søskende men mine søstre bor ikke hjemme den ene har børn og kæreste den anden har Bare en kæreste

så er der mine brødre den ene har kone og et barn så er der mine to andre brødre som bor hjemme sammen med min mor og jeg men de er lige glade med mig

og min mor for smerter af behandlingen og så gider jeg ikke at snakke med hende om det

plus mine brødre der bor hjemme med mig og mor har mistet deres fædre til døden så gider ikke at snakke med dem om det fordi vores mor er den eneste de har tilbage

 

det ikke ligefrem fordi en pige drømmer om at miste sin mor så jeg kan shoppe med sin far.

Pige
Svar fra andre

Børn

Det gør ondt at høre med din mor. Du kan jo snakke med nogle af dem som spørger ind til dig.

  • Dreng på 18, Dreng, 18 år

Hej.
Jeg synes, at det er utrolig flot af dig selv, at kunne få mod til at skrive ind til et sted hvor mange unge måske har nøjagtig samme problem, som du har.
Jeg ved hvilke følelser og tanker der går, men det værste du kan gøre mod sig selv i denne her situation er, at miste håbet og følelsen af at det forkert at græde.
Jeg kan godt forstå, at du ikke har lysten til at græde foran dine venner, men der er altså intet galt i at græde, der er intet galt i at komme ud med sin sorg og vise andre mennesker at man er stærk nok til at gøre dette og hvis de er gode veninder/venner så ville de udmærket kunne forstå hvad det er du gennemgår.
Jeg er ked af at hører, at du føler din familie er ligeglade med dig og at du ikke har lyst til at snakke med din mor når hun får behandling. Men nogen gange er det vigtigt at snakke ud om tingene og spørge ind til det, på den måde kan man snakke sammen om det som der nu foregår og vise, at det gør en ondt og man vil være der for personen.
Du behøver dog ikke at sige en masse, hvis du ikke føler for det, men prøv dit bedste så der også bliver taget hensyn til dig, det en svær tid for jer alle og det vigtigt med omsorg. Håber alt bliver bedre og ønsker det bedste for dig og din familie.
KNUS.

  • <3, 20 år

Hej.
Jeg synes super stærkt at skrive <3
Jeg har mistet min far til kræft, og ved hvordan det føles
Håber du/i får det bedre
Jeg ønsker jer alt held og lykke

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat