Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ADHD

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 15, jeg vil rådde dig til at lade vær hvis du ikke finder dig i en situation hvor du har problemer som gør at du ikke kan præstere ligesom andre elever. Diagnoser er normalt lavet når folk ikke ikke kan passe ind i de “normale” rammer hvilket man nødvendigvis ikke betyder at man har noget fordi det godt være man går igennem svære perioder og ikke har den rette støtte f.eks. Man kan sagtens ha tegn på diagnoser uden at have det. Jeg vil rådde dig til at ikke tænke på det og hvis du har det godt er det ikke noget problem mvh pige 15

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej,
Hvis du ikke farer rundt og er ‘hyper’ så er det nok ikke ADHD, men måske ADD. Det er de samme tegn, som ved ADHD, dog uden H (hyper)
Håber du kunne bruge mit svar 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år

Hey søde
Jeg var selv engang i tvivl, om jeg havde ADHD, og turde ikke rigtigt at fortælle mine forældre det. Derfor anbefaler jeg dig, at du snakker med en anden voksen om dine tanker inden du tager til lægen- det kunne for eksempel være din lærer. Jeg er sikker på, at din lærer har lyst til at hjælpe dig på rette vej <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat