Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus

Jeg er en dreng på 13 år

jeg var ude med mine venner

og så spurgte de

om jeg vil have snus

og sagde ja

og blev rigtig skæv af det

er bange for mine forældre finder ud af det

hvad gør jeg

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

hejsa dreng på 13.
eg forstår godt din bekymring, men det bedste du kan gøre er at være ærlig. da de sandsynligvis ville blive mere sure hvis de selv finder du af det.

håber det hjalp, og held og lykke!
-z

  • z, Pige, 14 år

Hey.
Jeg har selv røget et par smøger uden mine forældre vidste det… For mig var det først et problem da en enkelt blev til flere og jeg fik det rigtig skidt med det.. Især fordi jeg hver gang egentlig ikke havde lyst… Derfor synes jeg at du skal gøre op med dig selv om det er noget du vil fortsætte med… Hvis IKKE det er er det ikke nødvendigvis noget du behøver at fortælle for mange unge skal lige prøve de forskellige muligheder af en enkelt gang (men lyt til dig selv om det er noget du vil!) hvis det er noget du gerne vil fortsætte med skal du nok snakke med dine forældre om det… De bliver så skuffede hvis de fanger dig i det og vil meget hellere have at du fortæller dem det end at de føler jeres forhold som familie pludselig bliver præget af løgne og hemmeligheder..

Håber mit svar kan hjælpe!

  • Storesøster, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat