Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp

Hej bornetelefonen er en dreng på 13 som tager snus dagligt og ville gerne stoppe men det er svært

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Jeg er rigtig glad for, at du har lyst til at dele dine tanker med BørneTelefonen. Du fortæller mig, at du har lyst til at få at stoppe med snus, og det vil jeg meget gerne hjælpe dig med. Du behøver nemlig ikke gå igennem dette alene.

I dit brev skriver du, at du tager snus dagligt og gerne vil stoppe. Det er super godt gået, at du har taget beslutningen om at stoppe. Det er nemlig det første skridt på vejen, og når du selv har et stort ønske om at stoppe, er det også lettere at blive snusfri.

Du skriver også i dit brev, at det er svært at stoppe med at tage snus. Det kan jeg godt forstå, du synes det er. Man kan hurtigt blive afhængig af at tage snus. Og det er der flere forskellige årsager til.

Snus indeholder et stof, der hedder nikotin. Måske du har hørt om det før? Nikotin findes også i cigaretter, og er det stof, der gør, at vi kan blive afhængige af at ryge. Så selvom man har lyst til at stoppe, kan det være svært pga. stofferne i snusen.

Men det kan også være svært at stoppe med at tage snus af andre årsager. Det kan være, at du tager snus i bestemte situationer eller i bestemte vennegrupper. Mon det er tilfældet for dig?

Det kan være svært at stoppe med at bruge snus på egen hånd. Derfor kommer jeg sådan til at tænke på, hvem omkring dig, der ved at du har det sådan her? Det kan være rigtigt rart at vide, der er nogen, man kan tale med, når man har brug for hjælp.

Kunne du måske have lyst til at snakke med dine forældre om dit ønske om at stoppe med at tage snus? Jeg kan godt forstå, hvis det kan virke lidt skræmmende at skulle fortælle det til sine forældre.

Måske du ville synes om først at skrive dine tanker ned i et brev? Nogle gange kan det være svært at sige noget ansigt-til-ansigt, og så kan det være nemmere at skrive det ned.

Du kan fx sige til dine forældre, at du har noget vigtigt du gerne vil snakke med dem om. Du kan derefter vælge selv at læse dit brev højt, eller du kan give brevet til dine forældre. Du kan læse mere om, hvordan man kan skrive et brev her: GUIDE: SKRIV DET TIL NOGEN.

Hvis du vælger at snakke med dine forældre, kan i måske sammen finde ud af, hvad der skal ske, så du kan blive snusfri. I kan finde inspiration på Stoplinjens hjemmeside. Der kan du få mange forskellige former for hjælp til at stoppe med at tage snus. Stoplinien

Du kan blandt andet ringe og snakke med en rådgiver, der ved en masse om at stoppe med at tage snus, og du kan også læse mere om, hvordan din kommune kan hjælpe dig. Hjemmesiden er fyldt med nyttig viden og gode råd til, hvordan du kan blive snusfri. Du finder deres oplysninger ved at klikke her.

Du har allerede vist, at du har modet til at dele dine tanker og ønsker med andre. Det tænker jeg, er en styrke, du kan bruge, hvis du vælger at snakke med nogen, så du for fremtiden kan blive snusfri.

De bedste tanker og ønsker fra
BørneTelefonen.

  •  

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat