Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

snus

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du svare selv på dit spørgsmål, om du skal stoppe eller ej.

Du får det dårligt hver gang du tager snus, og du føler du ikke burde tage det.
– det ret åbenlys at du burde stoppe. Der intet godt kommet ud af det, det eneste der kommet ud af det er dårlig ting.

Du får det dårligt af det, du får følsen du ikke burde og dine venner er ikke begejstret for snus.
– stop så hurtigt du kan, selvom det kan være svært og hårdt grundet sin afhængighed. For jo hurtigere du stopper, jo hurtigere kan du få det bedre. Samt snus skader tandkødet, og når det først er blevet beskadiget kan det ikke repearers.

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Bliv ved med det. Du får det kun bedre og det hjælper dig i din hverdag selvom man bliver fattig af det men det må man leve med. Når du har prøvet det nogle gange burde du ikke få det dårligt over det. 🙂

  • Anonym, Dreng, 17 år

Hej
Jeg synes ærligt snus er noget af det klammeste, fatter godt at nogle er afhængige men synes stadig det er klamt. Du skriver selv at du får det dårligt og bliver svimmel når du tager en Skive, det tror jeg er nikotinen i snuset. Nikotin er et stærkt afhængighedsskabende stof og man bliver derfor nemt afhængig af snus. Snus er også skadeligt for tandkødet, hvilket kan volde problemer hvis du bliver ved. Jeg tror at hvis du mærker godt efter, ved du godt selv at du burde stoppe. Det er ikke rart for dig og du bliver ked af det efter.
Jeg synes du skal stoppe hurtigst muligt.
Håber jeg kunne hjælpe 🙂

  • L, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat