Brev

Bryder mig ikke om at drikke

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Det skal bare siges at der er alså ik noget galt med dig bare for de du ik drikker
Du behøver ik og drikke bare fordi du er til fæst det er der alså ik noget galt i
Og nu til det med de fulde mennesker

Jeg syntes personligt at det er lidt komisk og se/høre på dem 😅😅

Jeg syntes bare du skal prøve og tage men til en fest bare en gang og vis det bliver Ubehageligt kan du bare tage hjem det er der ik noget galt i og vis nu du finder ud af at det ik er så slemt så kan du måske bliver der/komme med til nogen andre fester

Jeg ved lidt om det jeg har Social angst og jeg syntes også det er lidt svært det der men fester og det dee med og drikke
Men prøv og springe ud i det vis du har lyst

Ps jeg er en dreng på 15år og undskyld vis der er stave fejl er også ordblind 😪😅😄😄 håber du kunne bruge noget at det jeg har skrivet held og hygge i fremtiden

VH. Mr.N

  • Mr.N, Dreng, 15 år

Hej søde.
Mit bedste råd til dig er at følges med nogle veninder.
Ingen siger at du skal drikke, hvis du ikke har lyst.
Jeg er selv blevet tilbudt det nogle gange men har sagt nej tak.
Det er fuldstændig op til dig selv om du vil drikke eller ej. Og jeg synes det er sejt, at du kan sige fra, når der er noget du ikke vil.
Så bare tag med til de her fester og hav det sjovt. At drikke er ikke hele festen, selvom der sikkert er nogen, der påstår det.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej
Jeg er en dreng på 18 der først for en uge siden er begyndt at se det sjove i at “feste”. Jeg har altid været ærlig omkring og har deltaget i festerne, bare på min egne præmisser hvilket var at jeg ikke gad drikke mere end 1 – 2 øl hvilket jo er ingenting. Grunden til jeg nu godt kan lide fester er fordi jeg kun går til private fester med mine venner hvilket jeg egentlig kun ser som hyggeaftener, og hvis jeg skulle i byen var det kun for at snakke og måske rafle. For jeg kommer aldrig til at blive en der render rundt til klokken 3 om natten og bare drikker og danser. Folk skal nok acceptere det, og hvis de ikke gør, er de alligevel ikke nogle venner du bør samle på, vel? Så det jeg synes du skal gøre er lige præcis hvad du vil. Kom hvis du vil, drik hvad du vil (og må), og tag hjem lige når du har lyst, men helst før sengetid (hehe) ;-D Gør det på dine egne præmisser og vær stolt af at du tør at gå imod en norm som samfundet har sat.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat