Hvad er Børn Hjælper Børn?

Send et brev og Få hjælp fra andre børn

Når du sender et brev til Børn Hjælper Børn kan andre børn sende gode råd og svar ind til dit brev.

Brevene vil enten blive besvaret via hjemmesiden, eller få et privat svar fra vores korps af Juniorrådgivere, som er i alderen 12-17 år.

Da vi modtager rigtig mange breve, er det desværre ikke alle breve, der kan besvares af børn og unge.

Breve, som kommer på hjemmesiden, vil være åbne for svar i 1 – 7 dage. Derefter vil de ligge på siden, så andre børn også kan få glæde af rådene. Breve, som bliver besvaret af Juniorrådgiverne kan have lidt længere svartid, og vil ikke være synlig for andre børn og unge.

Hvis du vil have besked, når der er nye svar, kan du indtaste din E-mail, eller dit telefonnummer. Vi får det ikke at se, så du er stadig helt anonym.

Læs breve og Giv gode råd til andre børn

Du kan hjælpe andre børn ved at give et godt råd til deres brev.

Alle råd bliver læst igennem af BørneTelefonens moderatorer, før de bliver udgivet.

Derfor kan der godt være lidt ventetid, før din kommentar bliver synlig.

Du kan også søge efter breve, hvis du bare vil læse andre børns historier og dilemmaer.

Børn Hjælper Børn Husregler

Pas godt på dig selv!
Skriv ikke personlige oplysninger om dig selv eller andre.
Det kan være:

navn, efternavn, kælenavn, telefonnummer, links til sociale medier, email mm. (Du må godt skrive din email i feltet, hvis du vil have besked, når der er nye indlæg. Det felt er nemlig hemmeligt, og vi får ikke din mail at se.)

Børn Hjælper Børn er ikke et socialt forum og derfor heller ikke et sted, hvor man f.eks. laver aftaler med andre om at mødes – hverken i virkeligheden eller på andre sociale sider.

Pas godt på hinanden!
Vi skal alle hjælpe hinanden med, at Børn Hjælper Børn er et rart at trygt sted at være. Derfor er det vigtigt,

at man skriver i en god tone, respekterer hinanden, ikke skælder ud, truer osv.

Når man skriver på nettet, går det tit hurtigt, og man glemmer nogle gange, at det man skriver kan lyde voldsomt for den, der læser det, selv om det måske slet ikke var sådan ment.

Så tænk over, om det du skriver måske kan såre andre, der læser det.

Læs tråden, før du giver råd.
Hvis du læser andres råd igennem først, er du sikker på , at du ikke skifter emne eller gentager, hvad andre har skrevet.

Det er vigtigt, at den, der har indsendt et brev, føler sig taget alvorligt og får nogle råd, der passer til det, der har skrevet.

Derfor er det også vigtigt, at der ikke bliver skiftet emne.

Hav tålmodighed!
Der kan godt gå lidt tid, før dit råd kan læses på siden.
Det er fordi vi læser alt igennem, før vi udgiver det.

Vores moderatorer har det største ansvar for, at Børn Hjælper Børn er et trygt og rart sted at være. Det er vores redaktører, der udvælger ugens breve og moderatorerne sørger for, at alle råd læses igennem, inden de bliver udgivet.

Men for dig, der gerne vil give et råd, betyder det, at der kan gå noget tid, før det kan læses på siden. Det kan også være rart at huske på, hvis du har indsendt et brev og bliver i tvivl om, hvorfor der går så lang tid, inden nogen svarer.

Vi tager alle alvorligt!
Der er ikke nogle problemer, der f.eks er for små eller mærkelige. Hvis noget fylder hos dig, fylder det også tit hos andre.

Nogle breve eller råd kan dog handle om nogle ting, som det er bedre at få hjælp til af BørneTelefonens voksne rådgivere. Det kan være fordi, nogle emner og problemer bliver for stort ansvar for andre børn at skulle hjælpe med, eller fordi der er nogle beskrivelser, der kan gøre andre utrygge eller forskrækkede.

Hvis vi vurderer, at et emne er for alvorligt til Børn Hjælper Børn, vil vi guide jer videre til BørneTelefonens andre medier.

Send en hilsen til juniorrådgiverne

  • Her kan du sende en hilsen til juniorrådgiverne, der frivilligt bruger sin tid på at besvare alle de breve på Børn Hjælper Børn, der ikke kommer på hjemmesiden. Du kan også komme med gode idéer, ris og ros.

Besøg børn hjælper børn

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat