Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol og sygdom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 15-årig hormonforstyrret, men stadig kvik pige ;p

Det er et meget udpræget problem blandt unge, at nogen bliver udelukket pga. de ikke vil/kan drikke. Jeg drikker selv, men har to rigtig tætte venner, der ikke vil drikke, og en der ikke kan drikke.

Problemet kan være større end det ser ud, og min ven der ikke vil drikke, laver tit fis med os der drikker (på en sjov og kærlig måde). Vi skal snart på skitur som 2.G’ere, og da vi skrev vi skulle have massere rammer øl, lavede han sjov med, at han skulle have en ramme cola-zero med.

Min pointe er, at man kan sagtens være med uden at drikke. Begge mine venner er fint med til fester og har det hyle morsomt! (Det kommer fra en i gymnasiet, så tro mig, du kan sagtens være med).

Hilsen 2.G’eren. Held og lykke!

PS. Tit bliver du rigtig populær, hvis du køber nok sodavand til, at der er nogen der kan låne en smugle til opblanding :))

  • 2.G'eren, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat