Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil i ikke nok hjælpe mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Jeg synes, at du har skrevet et meget fint og let forståeligt brev. Du er god til at beskrive, hvad du føler, og hvad der er sket med dig de sidste år.

Jeg forstår, at du føler, at du har udviklet dig fra at være en glad, ubekymret og populær pige, da du gik i 3.klasse, til nu, hvor du er mere trist og bliver overmandet af lysten til at skade dig selv.

Lige umiddelbart tænker jeg, at du har gået alt for meget alene med dine svære tanker. Du har gerne ville leve op til et billede af dig selv som en, der altid er glad og ubekymret. Så du har ikke kunnet dele din tristhed med nogen.

Det er rigtig godt, at du har taget mod til dig og har skrevet herind. For du er nødt til at begynde at snakke med nogen om dine svære følelser.

Du skriver, at du har mødt en pige, som også har det svært. Hende kan du dele følelser og tanker med. Og I kan udveksle tanker om selvskade osv. Jeg bliver lidt usikker på, om det er en pige, som du har lært at kende over nettet, eller om I ses i virkeligheden? Det kan være fint at møde venner på nettet. Men jeg synes også, at det er vigtigt for dig at snakke med en, som kender dig fra din hverdag og dit liv, dér hvor du er.

Du siger, at du har prøvet at fortælle dine tanker til din bedste veninde, og hun slog det hen, som at du nok havde haft en dårlig dag. Det kan jeg godt forstå, gjorde dig rigtig ked af det. Men hun har sikkert slet ikke indset, at du virkelig tog mod til dig for at betro hende en så svær og følsom ting. Måske kan du snakke med hende igen og gøre det lidt tyderligere, at du virkelig mener, hvad du siger? Så vil hun efterhånden forstå og tage dig alvorligt.

Du kunne også snakke med en voksen, som du har tillid til. Det kunne være dine forældre, men det kan også være en lærer eller en træner? Det er også altid en mulighed at ringe ind til Børnetelfonen på 116 111, for lige at få en samtale med en voksen, som du ikke kender, men som vil lytte til dig og tage dig alvorligt.

Det er vigtigt, at du tager dig selv og dine tanker alvorligt. Du skal have hjælp til at tage fat på, at snakke om din trang til at skade dig selv. 

Jeg spekulerer på, om der er noget i din familie eller i skolen, der har gjort dig trist, og som får dig til at føle lyst til at skade dig selv? Det kan sagtens være, at der er ting, der er svære, men som du bare synes, at du skal klare. Du lyder som en pige, der gerne vil klare tingene selv, og som ikke vil være til besvær for nogen. Men man kan ikke klare alting selv, når man er 12 år. Du har brug for hjælp!

Så min opfordring til dig er bestemt, at du skal tage fat i nogen, som kan og vil snakke med dig, og som kan vise dig vej til nogen, der også kan hjælpe. Det er ikke nemt - men det er vigtigt!

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat