Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre der slår

Min far kan godt blive ret sur,

når han bliver det niver han sparker, og slår,

jeg er rigtig ked af det, hvert dag

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 11 år.
Tak fordi du skriver og fortæller, hvad din far gør. Jeg kan godt forstå, at det gør dig ked af det, for ingen skal nives, sparkes eller slås - eller gå og føle sig trist hver dag.

Du kan meget være stolt af dig selv, for du mærker, hvad det gør ved dig indeni og du vælger at skrive ind til brevkassen, fordi du gerne vil have det skal stoppe. Det er en kæmpe styrke og rigtig flot at bede om hjælp.
Det har faktisk ulovligt at slå sit barn. Så det din far gør er meget forkert og skal stoppes. Din far skal passe på dig og sørge for, at du har det godt, og være tryg ved ham. Det gør han ikke, når han niver, sparker og slår. Det er vold, det han udsætter dig for. Det er ikke ok!

Har du mon talt med nogen om det, din far gør? Har du sagt det til mor? Eller er der en anden voksen du kan sige det til?

Det er meget vigtigt, at du siger det til en voksen. Hvis du siger eller skriver det til en lærer på skolen, så skal læreren hjælpe dig, så din far stopper med at slå, nive og sparke. 

Hvis du synes det er svært at sige til en lærer, så vis dit brev til din lærer. Det er godt brev du har skrevet, og din lærer kan se, at der er brug for hjælp hjemme hos dig, så din far stopper med at slå dig.

Du lyder som en sød og dejlig pige på 11 år, og det er slet ikke ok, at du skal være nervøs for, at din far bliver sur. 

Jeg håber, at du snakker med en voksen, der kan hjælpe dig. Du må også meget gerne ringe til mig på BørneTelefonen på 116111, der er åbent alle dage fra klokken 11.00 til 23.00 om aftenen.

Hvis du ringer, kan vi jo snakke mere sammen om, hvordan du får det godt igen og din far får hjælp til at stoppe med at slå dig.

Pas rigtig godt på dig selv og bliv ved med at lytte til, hvordan du har det indeni - for du er rigtig god til at lytte til, hvad der er rigtig for dig.
 
Mange tanker til dig fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat