Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninder eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Nogle gange kan man opleve at blive jaloux på sine venner. Din jalousi kan være tegn på, at du holder af din veninde og gerne vil være sammen med hende. Samtidig er det helt normalt, at ens venner er venner med andre, og at man ses med forskellige.

Det er forståeligt, at du er ked af, at I ikke ses så ofte mere. Dit brev giver en fornemmelse af, at du er nervøs for, om I vil blive ved med at være så tætte? Måske er det derfra, din jalousi er opstået? Måske kan det være rart, hvis I laver flere aftaler om, hvornår I kan ses. Så ved du, at I også snart skal ses, selvom din veninde ses med andre.

Det er forskelligt fra person til person, om man har behov for at have flere venner eller mest går sammen med en. Det kan være, at det både vil være rart for dig og din veninde, hvis I taler om det. Det kan være, at hun oplever situationen helt anderledes. En måde at tale om det på kunne fx være at sige, at du gerne vil se hende oftere og nogle gange kan være nervøs for, om I er ved at rykke fra hinanden, når hun ses med andre. På den måde giver du også din veninde mulighed for at sige, hvordan hun oplever det. Måske kan du også lære dem, hun ses med, at kende eller også er der nogle andre fra klassen, som du tænker kunne være gode at blive venner med. Hvad tænker du mon om det?

En mulighed er også at tale med dine forældre om, hvordan du har det. Det kan være, at de har nogle gode råd til, hvad du skal gøre. De kender både dig og din veninde. Hvordan vil det være for dig?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat