Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove sammen?

Hej jeg er en dreng på 13 år som vil spørge om det er normalt og sove sammen med sin drenge ven selvom man er 13 år. Jeg ved piger gør det men er det noget andet for drenge.

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os, når der er noget, du er i tvivl om.

Du spørger, om det er normalt at en dreng på 13 år sover sammen med sin drengeven. Du ved, at det er ok, at pigevenner sover sammen, men ved ikke, om der gælder noget andet for drenge.

Mit svar er kort og godt: Ja, det er helt normalt at drengevenner på 13 år sover sammen, ligesom pigevenner gør det.

Og det at overnatte hos hinanden, er noget begge køn gør hele livet igennem. Altså også voksne. Fordi det er så dejligt at have tid nok sammen med sine gode venner.

Det er ofte forbundet med noget mega hyggeligt at kunne overnatte hos hinanden. Det sker ofte, når man har fri, så man virkelig kan få tid til at være sammen og lave de ting, man godt kan lide.

Voksne venner ser også frem til at have tid sammen. Men de fleste voksne har et travlt liv og derfor kan det nærmest være ren luksus, hvis det lykkes at finde tid til fx en weekend med sin gode ven.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og husk, at du altid er velkommen til at skrive til os igen på BørneTelefonen eller ringe på tlf. 116111, hvor der altid sidder en voksen parat til at tale med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat