Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ghosted

Hej,

jeg har haft en ven som hedder L vi har været venner i meget meget lang tid og her for et stykke tid siden, blokerede mig på “Discord” ved ikke hvad jeg skal gøre og har næsten ikke andre venner.

Mvh. 13 årige dreng

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år,

Tak for dit brev. Jeg kan forstå, at du er blevet blokeret af din ven på discord, og du er i tvivl om, hvorfor han har gjort det. Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

Måske føles det ekstra svært, når man ikke kan regne ud, hvorfor han har blokeret dig. Kan du genkende følelsen af, at det er ekstra svært fordi, du ikke ved, hvorfor han har gjort det?

Måske kan du skrive til ham på f.eks. snapchat eller et andet sted, hvor I har kontakt, om han har lyst til at snakke med dig. Har du mod på det?

Du kan fx skrive: “Hej. Jeg er ked af at du har blokeret mig på discord. Hvorfor har du mon gjort det?”

Hvis du ikke har nogen måde at få kontakt med ham på, så vil jeg foreslå, at du finder en voksen at tale med. Det virker som om, at blokeringen gør dig rigtig ked af det, og derfor kan det være en god ide at få talt om. Det kan også være, at den voksne kan finde på en måde, hvor du kan få kontakt til din ven.

Nogle gange oplever børn og unge, at deres venskaber forandrer sig. De kan komme og gå lidt. Måske er det derfor også vigtigt at finde ud af, om han stadig ønsker at være venner med dig. Det kan du for eksempel gøre ved at snakke med ham. Derfor håber jeg også, at du kan finde en måde at få kontakt til ham på.

Jeg håber, at mit brev kan hjælpe dig lidt videre. Du er altid velkommen til at ringe til os på telefonnummeret 116 111.

Kærligste hilsner

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat