Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde skal på efterskole

Hej jeg går i 7. klasse og har verdens bedste veninde vi er konstant sammen og har gået i klasse sammen siden 0. klasse men i 8. klasse tager hun på efterskole og måske også i 9. klasse.

Jeg snakker ikke rigtigt med de andre piger i klassen og jeg hved ikke hvad jeg skal gøre?.

Kærlig hilsen mig

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år!

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt at høre, at du har sådan en god veninde!

Jeg kan godt forstå, du synes det er svært at hun tænker på at tage på efterskole. Ud fra det du skriver tænker jeg, at du sikkert er lidt bekymret for, at du ikke har andre at være sammen med mens hun er væk, da du ikke snakker så meget med de andre piger i klassen. Er det mon sådan du har det?

Selv om du er rigtig glad for din veninde, og sikkert også kommer til at savne hende mens hun er på efterskole, tænker jeg, at det måske også kan være en mulighed for dig, for at lære nogle af de andre piger bedre at kende. Jeg ved ikke, om du har snakket med din veninde om, hvad du skal gøre i forhold til de andre piger mens hun er væk, men jeg tænker, at det kunne være en idé, hvis du fortalte hende om det, så hun ved, hvad du går og tænker på. Hun kan sikkert godt forstå, at du er lidt bekymret ved tanken om at skulle undvære hende. I kan måske også snakke om, at det kunne være en god idé, at begynde at lære de andre piger lidt bedre at kende, og åbne lidt op over for dem, så du ikke kommer til at føle dig helt alene, når hun tager på efterskole. Så kunne hun ’hjælpe dig’ med at lære dem at kende. I kunne fx invitere pigerne fra klassen hjem til hyggeaften eller filmaften. Hvad synes du om den idé?

Det skal selvfølgelig ikke være sådan, så dig og din veninde aldrig skal være alene sammen, men jeg tror det vil være godt, hvis I begynder at invitere de andre piger med til nogle ting, og viser dem, at I gerne vil lære dem at kende. Jeg er sikker på, at det vil gøre dig mere rolig, hvis du føler, at du kender nogle af dem, og har dem at være sammen med, når din veninde skal på efterskole.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat