Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min lære tror det er mig og mine venner

Kære bb

der er lige startede en ny dreng i vores klasse.

Han går og kalder os øgenavne men når vi siger noget til ham sladre han til vores klasse lære og så får mig og mine venner skæld ud og skrevet hjem

p.s han følger efter mig og mine venner

hilsen den sure dreng

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år, 

Tak for dit meget præcise brev.  Jeg kan se, at der er startet en ny dreng i jeres klasse, og du skriver, at han gør ting, som gør dig sur. Eksempelvis sladrer han og kalder jer øgenavne. Ih hvor er det også irriterende… men gad vide hvorfor han mon gør det?  Jeg tænker sådan på, at når man er ny i en klasse, så kan det være rigtig svært at vide, hvad man skal gøre for at blive en del af de grupper og venskaber, der er i klassen. Måske ham drengen i virkeligheden synes, at I er en spændende gruppe venner, og ønsker også at være venner med jer? Hvad tror du der ville ske, hvis I en dag spurgte ham, om I han ville være med?  Jeg ved at det kan være en stor opgave for en dreng på 13 år at skulle være ansvarlig for, at den nye dreng falder godt til. Og jeg tænker også, at det er din klasselærers ansvar at hjælpe jer, så I får et godt fællesskab, hvor alle har det godt med hinanden. Så istedet for at skælde ud, så kunne jeres lærer hjælpe jer med at blive venner. Kunne du forestille dig, at tale med læreren om at hjælpe den nye dreng med at falde til? Både så han får det godt, men også så du ikke føler, at I bliver drillet mere… Hvis det er for svært at sige til din lærer, så kunne du eventuelt vise ham dette brev…? Her har du jo så fint forklaret, hvad der sker ovre i skolen, og jeg har fortalt, hvad I kunne prøve at gøre…

Jeg tror det vil være rarest, at I tænker på hvordan I kan få det godt sammen. For det er ikke rart for jer, og heller ikke for den nye dreng. Inde på vores hjemmeside kan I få hjælp til at få bedre trivsel i jeres klasse. Der er nogle øvelser I kan lave sammen i klassen.

Hvis du har mod på det, kan du læse mere her www.bornsvilkar.dk/Raadgivning/Skoletjenesten/Undervisningsmateriale/trivsel-i-skolen.aspx#.UtkcBKiKYiE  og fortælle din lærer om det. Så kan din lærer, får ideer til, hvordan det kan bliver rart og godt at gå i jeres klasse. Sidst vil jeg endnu engang sige, at jeg er glad dit brev. For Jeg håber I kan finde en god løsning, sammen med jeres lærer, hvor den nye dreng falder godt til og I ikke oplever at blive drillet mere…  Kærlig hilsen BørneTelefonen  

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat