Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blod ud af pikken

Hej Børnetelfonen.

De sidste 2 gange jeg har haft sex med min kæreste, har jeg haft ondt i min penis og når jeg har taget den ud, er der kommet blod ud af den.. Det er KUN sket de sidste 2 gange, men jeg undrer mig stadig over hvorfor det sker.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du!

Hvor er det godt, at du skriver, når du er blevet i tvivl, om det er ok, det der sker med din penis.

Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvad det er der sker med den, men det lyder ikke så rart.  Det behøver ikke være alvorligt, men jeg tænker, at fordi du har smerter, så bliver du nok nødt til at tale med en læge om det.

Fordi du er 15 år kan du gå til læge uden at have dine forældre med – hvis du helst vil det. Det er meget forskelligt, hvordan man har det med at skulle gå til læge alene. Men måske kunne du tale med din far om det og spørge ham, om han ikke kan tage med dig, så skal du ikke gå med det helt for dig selv, hvis du synes det vil være en hjælp for dig.

Måske kunne du også tale med din kæreste om det – det kan være at hun også er blevet forskrækket over det?

Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tel 116 111, eller skrive ind på Chatten hvis du har brug for at tale med en rådgiver.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat