Brev

Tænker jeg for meget på andre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Jeg synes, at du lyder som en omsorgsfuld og betænksom pige, der gerne vil hjælpe andre. Det er jo tre rigtig positive egenskaber. Jeg tænker, at du garanteret er en rigtig god ven at have.

Når man er et betænksomt menneske, kan man ikke lade være med at bekymre sig om dem, man kender. Eller andre, som man kender mindre godt.

Faktisk synes jeg slet ikke, at du skal stoppe med at tænke på andre mennesker – hverken dem tæt på eller dem længere væk!

Men måske kan det hjælpe dig at huske på, at du ikke er alene om ansvaret for, om andre har det OK. Fx er du ikke alene om at tænke på din gamle klassekammerat.

Du skriver, at hun ‘er blevet fjernet fra sin mor’.  Derfor ved jeg, at pigen allerede får hjælp. Ingen bliver fjernet hjemmefra uden at få støtte og hjælp fra flere voksne, der forsøger at passe på hende.

Der er nogle voksne i kommunen, der holder øje med hende og forsøger at hjælpe hende – fx med hendes stofmisbrug

Så pigen får hjælp – det kan du være sikker på!

Med tiden vil du sikkert lære at dosere din bekymring for andre til dem, som virkelig betyder noget for dig og som du rent faktisk kan hjælpe. Måske er det dét, som din far mener?

Forstået på den måde, at der er mange ting, som man kan tænke over og bekymre sig over –  men desværre ikke alt, man kan gøre noget ved. Det er en proces, som tager lidt tid at erkende og forlige sig med.

Hvem ved, måske kan du bruge medfølelse og dine evner til at ‘se’ andre mennesker, når du bliver voksen? Måske kommer du til at arbejde med at hjælpe andre mennesker eller udføre frivilligt arbejde?

Verden har brug for mennesker som dig – så hold fast i dig selv 🙂

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

 

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat