Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spiseforstyrrelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år. 

Tak for dit brev og tilliden, du viser os ved at skrive herind for at få hjælp; - det er super sejt og modigt af dig, kære pige. Og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig bedst muligt!   

Du fortæller, at du har et problem med din vægt og samtidig er du meget ked af, at den populæreste dreng i klassen har sagt flere nedsættende ord til dig, hvilket jeg godt kan forstå. Jeg synes slet ikke, det er i orden det, han har sagt – hverken til dig eller nogen andre.   Derfor håber jeg også, at du kan betro dig til en, som kan hjælpe dig med at få sat en stopper for, at han fremover kalder dig eller andre grimme og nedværdigende ord.

Egentlig synes jeg, det er din klasselærer, der skal gøre noget i forhold til drengen, men jeg ved jo ikke hvordan du har det med din klasselærer…..? Er det mon en, du kan snakke med ….? Eller har du mon en god veninde, der kan gå med dig til klasselæreren; - det kan nogle gange være en god hjælp, at have en god ven/veninde med til at støtte. Ellers håber jeg, du kan betro dig til dine forældre eller bare en af dem….? Kan du mon det…..? Måske kunne det være en hjælp for dig, at vise dem dit brev og mit svar; – det kunne være en god indledning til en snak om, hvordan du har det i skolen og med dig selv.  

Med hensyn til din vægt skriver du om, ikke at ville spise og forsøg på at kaste maden op for at blive tyndere, hvilket helt sikkert IKKE er nogle gode løsninger, overhovedet. Du kan risikere at skade din krop og måske udvikle en egentlig spiseforstyrrelse. Jeg tror derimod, det ville være meget bedre for dig at lave en sund madplan for en uge ad gangen og dernæst også en plan for ugens motion. Du har jo allerede diskodans, som er en god og sjov måde at motionere. Allerbedst tror jeg, det vil være, hvis du har en til at støtte dig, fx din mor eller en god veninde, som måske vil være med på samme plan.

En anden mulighed kunne være at få hjælp hos sundhedsplejersken på din skole. Sundhedsplejersker ved rigtig meget om kost og motion, og er jo netop på skolerne for at hjælpe elever, der har brug for det. Jeg håber rigtig meget, at du har mod på at kontakte hende …… og måske kan du få din mor eller veninde til at gå med dig…?   Sund og afvekslende kost samt daglig motion vil i langt de fleste tilfælde resultere i et sundt udseende, som de fleste også ser som det smukkeste.   

Hvordan lyder dette mon for dig….? Er mit svar mon til nogen hjælp for dig ….? Det håber jeg selvfølgelig ….. og ellers må jeg råde dig til at kontakte os på BørneTelefonen 116 111, hvor du kan ringe eller sms’e anonymt og gratis hver dag,  kl. 11.00 – 23.00. Hvis du hellere vil skrive kan du eventuelt prøve at logge dig på chatten.    

Kærligt knus til dig fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat