Brev

Pinligt billede

Hej, mine veninder tog min mobil, og så et billede af mig nøgen. Det er så pinligt, kan ikke tænke på andet ;(

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. 

Jeg kan godt forstå din følelse. Det må absolut ikke være rart. Der er jo ikke så meget at gøre ved det. Problemet eksisterer jo sådan set kun i kraft af din flovhed. Men hvad nu hvis jeg sagde, at du ikke behøver være flov?

At være nøgen er vi jo allesammen en gang eller to om dagen. Din krop er ikke anderledes end andres kroppe. Så det dine veninder har set, er jo det samme de ser, når de hver morgen står nøgne foran spejlet. Eller de har endda sikkert set dig nøgen flere gange, når I har klædt om til svømning eller gymnastik.

Men okay, jeg ved godt, at der er en forskel. Men tror du, at du er den eneste blandt dine veninder, der har fået taget et billede af sig selv nøgen? Det tror jeg ikke. Hvis du skulle være den eneste, så er det kun for en stund. For det er nu faktisk slet ikke så ualmindeligt, som vi kan gå og tro. Men ofte så er det noget, som vi holder hemmeligt for andre - men hvorfor gør vi det? Skal vi være flove over os selv? Nej vel? 

Du er nødt til at sætte dig selv fri i denne situation. Ja, de så det. De så din krop, som de har set før. Den er ikke anderledes. Den var på et billede på en mobil, ligesom så mange andre helt almindelige kroppe har været mange gange - so what!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat