Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pinligt billede

Hej, mine veninder tog min mobil, og så et billede af mig nøgen. Det er så pinligt, kan ikke tænke på andet ;(

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. 

Jeg kan godt forstå din følelse. Det må absolut ikke være rart. Der er jo ikke så meget at gøre ved det. Problemet eksisterer jo sådan set kun i kraft af din flovhed. Men hvad nu hvis jeg sagde, at du ikke behøver være flov?

At være nøgen er vi jo allesammen en gang eller to om dagen. Din krop er ikke anderledes end andres kroppe. Så det dine veninder har set, er jo det samme de ser, når de hver morgen står nøgne foran spejlet. Eller de har endda sikkert set dig nøgen flere gange, når I har klædt om til svømning eller gymnastik.

Men okay, jeg ved godt, at der er en forskel. Men tror du, at du er den eneste blandt dine veninder, der har fået taget et billede af sig selv nøgen? Det tror jeg ikke. Hvis du skulle være den eneste, så er det kun for en stund. For det er nu faktisk slet ikke så ualmindeligt, som vi kan gå og tro. Men ofte så er det noget, som vi holder hemmeligt for andre - men hvorfor gør vi det? Skal vi være flove over os selv? Nej vel? 

Du er nødt til at sætte dig selv fri i denne situation. Ja, de så det. De så din krop, som de har set før. Den er ikke anderledes. Den var på et billede på en mobil, ligesom så mange andre helt almindelige kroppe har været mange gange - so what!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat