Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig samvittighed ang. alder på nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Malou,

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Hvor er det godt at høre, at du har haft glæde af andres breve og svar. Det viser, hvor vigtigt det er, at I skriver ind med jeres spørgsmål og tanker. Jeg kan godt se, at du har nogle gode evner til at formulere dig! Og det er da både en skøn, men også vigtig evne at have.

Når jeg læser dit brev, sidder jeg og tænker over, hvad der mon giver dig den dårlige samvittighed? Er det fordi du ikke har været ærlig omkring din alder og ikke har svaret direkte, når nogen har spurgt om din alder? Eller er det mon fordi I kommer til at chatte om nogle emner, som du måske ikke helt er nået til i dit liv som 12-årig i modsætning til dem på 16 år?

Nogen gange kan man måske tænke, at det ikke er så vigtigt med alderen, hvis bare vi synes, det er sjovt at skrive sammen.. Men så er det, at man kan komme til at skrive ting, som den anden måske ikke finder interessant eller ikke er gammel nok til. Umiddelbart tænker jeg, at der kan være stor forskel på hvordan en 16-årig og en 12-årig oplever og taler om for eksempel fester eller kærester??

Jeg kan godt se, at det er lidt af et dilemma, du har fået sat dig selv i.. Nu er de blevet dine venner og du har selvfølgelig ikke lyst til at miste dem. Og oven i købet synes du ikke de jævnaldrende er specielt spændende at chatte med.

Du er selv inde på at starte på en frisk og oplyse din alder fra start af.. Det er helt sikkert en mulighed - og måske vil du møde jævnaldrende, som er spændende og sjove at chatte med. Eller måske nogen som bare er et år eller to år ældre end dig?

Du kan måske også starte med at oplyse din rigtige alder til dem du skriver med nu? Jeg ved, at rigtig mange har prøvet at give sig ud for at være en anden end den de er IRL, så måske vil de faktisk godt kunne forstå dig, hvis du får skrevet det til dem på en god måde..?

Du beskriver, at I skriver rigtig godt sammen, så måske vil de være ligeglade med din alder, nu de kender dig? Det er selvfølgelig lidt af et sats, da det er svært at vide, hvordan de vil reagere. Men måske vil de bare tænke at det er modigt af dig og fortsætte jeres chat?

Held og lykke med det.

Bedste hilsner
BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat